İlk olarak AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Milletvekili Dağlı, yeniden başkanlığa seçilmesi nedeniyle Esendemir’e tebriklerini belirterek, yeni dönemin hayırlı olmasını ve başarılarının devamını diledi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise iyi dilek ve temennilerinden dolayı Milletvekili Tamer Dağlı’ya teşekkürlerini iletti.

Konuşmasında Adana’nın güzelliklerinden bahseden Milletvekili Dağlı, Adana’nın dört mevsimi bir arada yaşayan güzide bir il olup, hem yazı hem kışı birlikte görme imkanına sahip olduğumuzu söyledi.

Şehir trafiğini düzenlemek adına metronun önemli bir rol oynadığına  dikkat çeken Dağlı, sorunu çözmek için çalışmaların devam ettiğini, bugüne kadar metroya çok fazla harcama yapıldığını fakat hala çözüme kavuşmadığını belirtti.

 ‘‘Metro Adana’nın kamburu, bu sorunu çözmek amacıyla projelerimize devam ediyoruz. Şehrin önemli noktalarından ve halkın aktif kullandığı güzergâhlardan geçmesi için çalışıyoruz. Bunun yanında organize sanayi bölgesine ve Üniversite ile Yeni Stadyuma kadar ray sistemlerini uzatmayı hedefliyoruz. Bu sayede şehrin trafiği rahatlayacak ve yoğunluk azalacaktır’’ diyen Dağlı, bu konunun yıl sonunda tekrar gündeme geleceğini belirterek, hemzemin geçitteki kazaların önlenmesi adına da Adana-Tarsus arasına dört üst geçit inşa edildiğini sözlerine ekledi.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Başkan Yardımcısı Mehmet Serbes, Mali Sekreter Murat Yonat, Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Ünkat ve Mustafa Akköse de bulundu.

MÜZEYYEN ŞEVKİN ÇGC'DE

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek; ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Yeni dönem başkanlığı için Esendemir’i tebrik eden Şevkin, ÇGC Genel Kurulu’nun basın camiasına hayırlı olmasını belirtti.

Başkan Esendemir ise temennilerinden dolayı teşekkürlerini ilettikten sonra Şevkin’e yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Ziyarette; Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Başkan Yardımcısı Mehmet Serbes, Mali Sekreter Murat Yonat, Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Ünkat ve Mustafa Akköse de hazır bulundu.

Ziyaret sırasında gündeme dair açıklamalar yapan CHP Adana Milletvekili Şevkin, Türkiye’nin içte ve dışta birçok sorunu bulunduğunu, bunların en başında ise işsizlik ve ekonomik krizin geldiğine dikkat çekti.

Genç nüfus içerisinde işsizliğin çok yüksek olduğunu, yetkililerin kriz olmadığı yönünde yaptıkları açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, son olarak çocuklarının aç olduğunu belirten bir vatandaşın kendisini yaktığına ve hayatını kaybettiğine değinen Şevkin; partisinin ekonomik krizle ilgili detaylı bir çalışma gerçekleştirdiğini ve bir dizi ziyaret yaptıklarını söyledi.

Şevkin; ‘‘Ekonomik kriz ile ilgili olarak rapor çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak ülkemizin sanayi başkenti diye nitelendirilen Kocaeli’de; Gebze, Çayırova ve Dilovası’ndaki fabrikalarla temaslarda bulunarak, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Yöneticilerle ve işçi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda ekonomik krizin bölgede yarattığı tahribatla ilgili rapor hazırladık. Hazırladığımız raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.’’ dedi.

Adana’nın da ekonomik krizden muzdarip olduğunu ve kentte işsiz sayısının giderek arttığını dile getiren Milletvekili Şevkin, bir zamanlar sanayi kenti olan Adana’nın bu özelliğini kaybettiğini belirterek, bu gerilemeyi durdurabilmek ve ilerleyebilmek adına çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.