Demokratik hukuk devletlerinde basının bağımsız ve tarafsız olmasının önemini vurgulayan Aslan, özgür ve tarafsız basının olmadığı bir ülkede özgürlüklerden bahsedilemeyeceğini belirtti.
 
Aslan mesajında şu ifadeleri kullandı:
"İletişimin en güçlü kanallarından biri olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının şüphesiz ki en etkili aracıdır.  Toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.  İnsan çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek, öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyacın giderilmesi için ’Basın’ şemsiyesi altında toplanan her bir unsurun vazgeçilemeyecek önemli görevleri vardır.

"ÇÖZÜM IÇIN BASININ HALKI DOĞRU BILGILENDIRMESI ÖNEMLIDIR"
Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir. Ülkemizin ve şehrimizin temel sorunlarının çözümünde, basının halkı doğru bilgilendirmesi ve demokrasinin geliştirilmesine dönük katkılar sağlaması büyük önem arz etmektedir. Teknolojik gelişmelerle birlikte ulaşmış olduğumuz bilgi çağında bilgi kirliliğinin de yaşanıyor olması kaçınılmaz hale gelmektedir. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazeteci arkadaşlarımızın meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi günümüzde daha da önem kazanır hale gelmiştir. Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması basınımızın ve demokrasimizin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bu düşüncelerle; özveriyle, tarafsız ve ilkeli çalışarak halkımızı aydınlatan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım.