İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya tarafından cemiyet binası önünde karşılandı. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarete Başkan Esendemir’in yanısıra, 2.Başkan Salim Büyükkaya, Genel Sekreter Ömer Üney ile Yönetim Kurulu üyeleri Durmuş Ali Başkan ve Mustafa Özke de katıldı.

Adana'daki basın camiası hakkında Gürkan'a bilgi veren ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, günlük yayın yapan 18 yerel gazete bulunduğunu belirtti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti hakkında bilgi veren Başkan Esendemir, ÇGC’nin kamu yararına dernek statüsünde bulunan 5 gazeteciler cemiyetinden biri olduğunu, üyelerinin tamamının basın kartı sahibi olduğunu, ayrıca ÇGC’nin Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu üyesi olduğunu belirterek, basın meslek ilkeleri konusunda hassas olduklarını dile getirdi.

Adana'da yerel basının çok güçlü olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise polisin yaptığı çalışmalarla günde 30-35 kişinin bıçaklandığı kentte asayiş olaylarının azaldığını söyledi. Adana'daki 3'cü sayfa olgusunu kaldırmak için çalıştıklarını söyleyen Gürkan şöyle konuştu:"Adana'nın polisiye dahi olsa farklı yönleriyle anılmasını istiyoruz. Bunun son örneği futbol maçlarına alkollü seyirci almayışımız oldu. Bu, tüm kesimlerden destek gördü. Büyük spor kulüplerinin başkanları arayıp teşekkür etti. İlk derbi maçında bu sistemi uygulamaya koymak için çalışacaklarını söylediler. Zaten alkollü, cebinde satır taşıyan kişinin futbol maçında ne işi olabilir. Biz maçlara herkesin çocuğunu, eşini alıp gelmesini istiyoruz. Ancak başlattığımız uygulamayla iyi şeyler birbirini tetikliyor. Geçen pazartesi günü oynanan Adana Demirspor - Kartal maçında küfür yoktu. Maçlarda daha güzel şeyler olacak. Bunun için Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü'nü de kurduk."


KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI

Kent merkezindeki trafik sıkıntısının aşılması için neler yapıldığının sorulması üzerine Gürkan şöyle devam etti: "Trafik sıkışıklığının çözümünde polisin payı yüzde 12'dir. Fiziki altyapı eksikliğinin yüzde 88'lik bir payı bulunuyor. İmkan yoksa polis çalışamaz. Bu sorunların aşılması için Kent Trafik Komisyonu ile çalışmamız var. Trafikte taraf olan herkesle birlikte çözüm aranacak. Kış lastiği ile ilgili gelen sorular var. Adana ve bazı ilçelerinde uygulanmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uygulama sadece Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Pozantı için zorunlu hale getirilebilir. Ancak Adana'nın bu konuda farklı bir durumu var. Bu konuda neler yapılabilir, arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama yapacağız."