Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapan, köşe yazarı Ertuğrul Özkök, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesislerinin Adana medyası için çok önemli bir kazanım olduğunu ve çok yönlü değerlendirilebilme imkanına sahip olduğunu söyledi.  Hürriyet Gazetesi'nin 20 yıl yayın yönetmenliğini yapan ve halen aynı gazetede köşe yazarlığını sürdüren Ertuğrul Özkök, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kültür ve Sosyal Tesislerini ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesislerinde gerçekleşen ziyarette Özkök, yeni Tesislerin Adana medyası için çok önemli bir kazanım olduğunu ve çok yönlü değerlendirilebileceğini söyledi.

 Tesislerin Seyhan Nehri, Sabancı Merkez Camii ve Taşköprü’nün muhteşem manzarasıyla çevrelendiğini belirten Özkök ‘’Adana’ya böyle bir tesisi kazandıran Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Tekrar göreve seçilen Sayın Esendemir ve arkadaşlarına yeni dönemde başarılar diliyorum.’’dedi.

Adana ‘ya 5 Ocak Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü daveti üzerine geldiğini, yerel bir gazete tarafından ödüllendirildiği için mutlu olduğunu belirten Ertuğrul Özkök ‘‘Türkiye’ye örnek olacak bir oluşum ile karşılaştım. Gecede tüm siyasi partilerin il başkanları ve milletvekilleri ile birçok sivil toplum kuruluşunun olması beni mutlu etti.’’ dedi.

Gazeteciliğin çağa uygun şekilde kendini güncellemesi, daha çok eğlence haberlerine yer verilmesi gerektiğini savunan Özkök, bunun İngiltere ve ABD'de hayata geçmeye başladığını söyledi. Yıllarca gazetecilik yapmış ve bu işte emekli olmuş gazetecilerin kabuğuna çekilmemesi gerektiğini vurgulayan Özkök, üretmekten vazgeçmeyip kendilerini geliştirip, teknolojiye ayak uydurmalarını istedi. ÇGC’ye kazandırılan  Sosyal Tesislerin genç gazeteciler için yararlı faaliyetlerde bulunmasını temenni etti.

Ziyarette ÇGC Mali Sekreteri Murat Yonat, ÇGC Onur Kurulu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz ile TV-A Genel Müdürü Mustafa Tuncer de hazır bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök’ün ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.