Egemenliğin 98 yıldır Türk Milleti’nde olduğunu belirten Esendemir, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin vazgeçilmez savunucusu olarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, Milli Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış ve cumhuriyeti kurmuş olan ülkemizin, bugün içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime ve güce sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi

Gerek pandemi krizi gerekse ekonomik sorunlar yüzünden yaşanan zorlukların birlik ve beraberlikle aşılacağına inandığını vurgulayan Başkan Cafer Esendemir, “Atatürk, ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz’ diyerek, 98 yıl önce Türkiye’nin yol haritasını çizmiştir. Bu yoldan azim ve kararlılıkla yürüyenler, yaşadıkları zorlukların üstesinden gelecek güçtedir. Bu yönüyle gençlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Atatürk’ün emanetini emin ellerde taşıyan gençler, Cumhuriyet’in 100. yılında aldıkları sancağı daha yukarılara taşıyacaklardır.” diye konuştu.

Başkan Esendemir, şunları söyledi: “Bu duygu ve düşüncelerle 98. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”