Daha önce de olayla ilgili Adana Tabip odası Başkanı Ali İhsan Ökten açıklama yapmış, ancak Esra Erol, işine gelmediği için bu açıklamayı da beğenmemişti. 
Konuyla ilgili Erçin Çıtırık ve ilgili şirket avukatlarının yaptığı açıklama şöyle;

"KAMUOYUNA DUYURU

 
Uzun bir süreden bu yana Esra Erol’da adlı magazin programında müvekkilimiz Erçin Çıtırık, ailesi, eşi ve şirketleri hakkında asılsız, kabul edilemez ve basın özgürlüğü sınırlarını aşan yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınlar çok uzun yıllardan bu yana Tıp etiğine bağlılığı ile tanınan müvekkillerimizi akıl ve izan dışı bir kurmaca ile bir yerlere çekmeye, bir oyuna düşürmeye yönelik olarak değerlendirilmektedir.
Bu yönde Esra Erol’da adlı programa müvekkillerimiz adına gönderdiğimiz tekzipler yayıncı kuruluş tarafından yayınlanmamasına karşın yayında tarafımızın sessiz kaldığı sürekli olarak vurgulanmaktadır.
Yayında kim olduğu, ne olduğu  belirsiz kişilere söz verilerek  müvekkilimizin şirketini kapattığı da ileri sürülmüştür.
Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, gerek yayıncı kuruluş, gerek yapımcı kuruluş gerekse stüdyoda bulunan başta Esra Erol olmak üzere, müvekkillerimiz ve onların ailesi hakkında gerçeğe aykırı iftira niteliğinde açıklama yapan program katılımcıları ile sosyal medyada bu akıldışı iddialardan etkilenerek hakaret eden kişiler hakkında Ekim ayından itibaren   Adana ve İstanbul Cumhuriyet Savcılıklarına yirmiden fazla suç duyurusu yapılmış, Asliye Hukuk Mahkemelerinde çeşitli davalar açılmış, bu davaların bir kısmında tedbir kararları alınmıştır.
Erçin Çıtırık ve ailesi, uzun süreden beri pervasızca yapılan yayınlarda kendilerine atılan bu iftiraları koşulsuz bir şekilde red ettikleri gibi, bu iftiralara boyun eğmeyeceklerini de kamuoyunun bilgisine sunarlar.
Müvekkillerimiz bugüne kadar mahkemelere başvurmuş olmaları nedeniyle basına herhangi bir açıklamada bulunma gereği duymamışlardır.
En son 11 Aralık 2017 tarihli yayında, müvekkil şirketin kapandığı yönündeki gerçek dışı iddiaların ileri sürülmesiyle bu açıklama yapılmak zorunda kalınmıştır.
Çuko-Med ve ortakları bugüne kadar binlerce hastaya en son teknolojik cihazlar ve bunları kullanan en yetkin hekimlerle tıp etiğine ödün vermeden  hizmet veren, Esra Erol’da gibi magazin programlarının gerçeklikten uzak hayal dünyasında yaratılmış ve kesinlikle müvekkillerimizi bir oyuna çekmeye yönelik hazırlanmış iftiralarla lekenemeyecek saygın bir kuruluştur.
Müvekkil şirket Çuko-Med’in de tıpkı Erçin Çıtırık ve ailesinin yaptığı gibi, basın özgürlüğü sınırlarını aşan, müvekkillerimize yöneltilmiş yalana dayalı, kişilik suikastine dönüşmüş, dedikodu boyutunu bir nebze bile aşma becerisini göstermeyen ve bugüne kadar yapılan yayın niteliğine bakıldığına ileride herhangi bir nitelik sıçraması yapma ihtimali de pek gözükmeyen bu program ve katılımcıları hakkında mahkemeler nezdinde hukuksal yollara başvuracağını ve bu yayında sorumlu olan herkesten adalet karşısında hesap soracağını kamuoyunun bilgisine sunarız"
 
ÇUKO-MED LİMİTED ŞİRKETİ , ERÇİN ÇITIRIK ve AİLESİ ADINA VEKİLLERİ
AVUKAT BÜLENT BÜYÜKDAĞ- AVUKAT TAYLAN ÖZGÜR EKER
AVUKAT CEYDA ESAY BÜYÜKDAĞ
 
Adanalılar ise soruyor ve sorguluyor, Aradan yıllar geçen ve ispatı mümkün olmayan olay bir iddia mı, yoksa reting için bir kurgu mu?