Elektrik kesintisinin yıllardır devam ettiğine vurgu yapan Aladağ, halkın mağduriyetinin ve zararının önlenmesi için EnerjiSA'nın kendine çeki düzen vermesi umudunu paylaştı. 

İşte Gazeteci Özcan Aladağ'ın insanları, zaman zaman sıcağa ve karanlığa mahkum eden Elektrik kesintilerine dikkat çektiği ve yetki,lileri uyardığı yazı...

4 YILLIK SÜRE VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ İLE ENERJİSA!

Özcan Aladağ
24 Haziran 2020 Çarşamba 08:41


4 yıl önce CHP’nin o tarihteki il başkanı Ayhan Barut ile MHP’nin il başkanı olan Yusuf Baş bir açıklama yaparak ‘Elektrik kesintileri canımızdan bezdirdi’ demişlerdi. Aradan geçen 4 yıl sonrasında aynı noktadayız ve elektrik kesintileri canımızdan bezdirdi adeta…

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki elektriklerin sıklıkla kesilmesinin sebebini Enerjisa ‘bakım, ani arıza, teknik arıza’ gibi mazeretlere bağlıyor. Elbette elektrik kesintilerinin oluşmasını kimse istemez. Enerjisa yetkilileri de bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyor.

Yavuzlar Mahallesi TOKİ Konutlarındaki enerji kesintilerinin en fazla etkilendiği bölge konumunda. Bu nedenle de orada ikamet edenler de çileden çıktılar.

Bakın sizlere insanın nasıl çileden çıktığını şimdi örnekleriyle anlatıp bir gerçeği ortaya koymak istiyorum.

5 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında gece gündüz demeden yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Enerjisa’yı kurumsal olarak 186 nolu telefon hattından arayarak elektrik kesintilerinin ihbarında bulundum.

186’yı arıyorsunuz. Karşınıza çıkan operatör yetkilisi elektrik kesintilerinin olup olmadığını dahi bilmeden sadece sizden kayıt alıyor. Her aramanız en az 25 dakika…

“Beklettiğimiz için özür dileriz” sözünü defalarca duymak zorundasınız.

Kayıt alırken operatör yetkilisi telefonu kapatıyor(!) Ya da hat düşüyor(!)

İnsan kaydı veren kişi ile irtibatınız kopar ise dönüp yeniden arayarak bu kaydı tamamlamaz mı?

Yok kardeşim… Bir daha ara…

Bir 25 dakika bu kez başka bir operatör yetkilisine ilet…

5 Haziran günü 9246851315 ve 9246851332 bildirim numaraları ile iki kayıt verdim. 20 ve 21 Haziran günleri 9247489932, 9247490325 ve 9247496798 numaraları ile 3 kayıt verdim. Bu üç kayıttan birisi operatörün telefonu yüzümüze kapatıp müşteriye olan saygısızlığı ile ilgili…

Enerjisa’nın müşterisi olarak ‘müşteri velinimetimizdir’ ilkesinden tamamen uzaklaşılmış…

Biz keseriz, siz beklersiniz!

186’yı da insanların ‘gazını almak için’ icat ettik der gibi…

Şimdi Enerjisa yetkilileri kendilerince bir mazeret ve savunma içine girecekler. Orada yakından tanıdığım arkadaşlarımda var. Onların iyi niyetli yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğim çok zamanlarım oldu. Lakin Enerjisa’ya asla kurumsal olarak teşekkür etmedim. Sanırım bu gidişle de etmeyeceğim.

Sizin anlayacağınız Enerjisa kendi çalıyor, kendi oynuyor…

Yurttaşın mağduriyeti hiç ama hiç umurlarında değil. Pandemi dönemi dahi aslanlar gibi yurttaşın elektriklerini keserek paraları tahsil etmedi mi?

Aslında Enerjisa’ya bu kadar kabahat bulmakta da zorlanıyorum. Özelleştirip böylesine önemli kurumları birilerine devir eder isen olacağı bu olur diyerek aklımdan çoğu kez geçirmişimdir.

Evdeki mazeret, ortaya çıkan zarar ve ziyan kimin umurunda?

Hiç kimsenin…

Bu kadar kayıt ve müşteri memnuniyetsizliğini telafi etmenin yöntemi de yok, onu da biliyorum.

Umarım Enerjisa kendilerine çekidüzen verirler…

Kaynak linki: http://www.cukurovabarisgazetesi.net/yazar/4-yillik-sure-ve-elektrik-kesintileri-ile-enerjisa-4696.html