TOKİ Aksantaş Konutları'nda kalan konut sahiplerinin 3 ay önce yasal olarak seçimlerini yaparak kendi yönetimlerini belirlediklerini anlatan Başkan Dursun Dağtekin, TOKİ İdaresi Genel Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın TRT'de yayınlanan programa katıldığını ve burada yaptığı açıklama ile konut sahiplerinin yüzde 51'inin imza toplayarak atanmış yönetimi istememeleri halinde seçilen yönetime görevi devir edeceklerinin sözünü verdiğini hatırlattı.

Dağtekin, "Sayın Bayraktar bu açıklamayı yaptıktan sonra resmi başvurumuzu yaparak topladığımız imzalar ile Ankara'ya müracaat ettik. Ancak bir türlü dilekçemize yanıt verilmediği gibi yaptığımız görüşmelerde TOKİ idaresinin 23 Mart 2010 tarihinde Aksantaş'a gelerek Seçim yapmak gibi bir düşüncelerinin olduğunu öğrendik. Oysaki biz seçimi yaparak resmi olarak görev başındayız. Konutta kalan insanlar kendi yönetimlerini oluşturuyor, bize konut satan TOKİ ise sanki baskıcı bir yöntem seçerek bizleri yok sayıyor. Resmi yoldan tüm haklarımızı arayarak İstanbul A.Ş'nin yönetimden alınması için hukuki süreci başlattık." dedi.

TOKİ'nin konut satmak gibi bir işlevinin bulunduğuna işaret eden Dağtekin, buradaki insanların kendi yönetimlerini seçmelerine karşı çıkmalarının yasal haklarının gaspı anlamı taşıdığına işaret edip, "Yönetim konusunda TOKİ idaresinin bu şekilde işi zora sokmaya çalışmasının arkasında kasıt aramaya başladık. Yasal haklarımızı sürdürür iken diğer yandan eğer bir sonuç alamaz isek tepkimizi ortaya koyarak eylem trafiğimizi başlatacağız. İnsanların seçme ve seçilme hürriyetlerini, kat malikleri yönetmenliğinin ihlali yapılarak elinden alınmak istemesi, hukuk devletinden yetki gaspı anlamı taşır. Bunu da TOKİ gibi T.C'nin bir resmi bir kurumunun yapıyor olması da manidardır. Tüm TOKİ sakinlerinin bu gelişmelerden bilgi sahibi olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, Erdoğan Bayraktar'ın belki de bu gelişmelerden haberdar olmadığını düşünerek hala iyi niyetimizi muhafaza ediyoruz." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.