Adana’da kamu yararına yayıncılık yapan yazılı ve görsel yayın organlarında çalışan gazeteciler ve muhabirlerin ücretsiz kullanım pasolarıyla toplu taşıma hizmetinden yararlanması için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir arasında protokol imzalandı.
MECLİS KARAR ALDI, ÇALIŞMA GRUBU DEĞERLENDİRDİ
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayı olağan oturumunda ÇGC’nin gazeteciler ve muhabirlere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz kullanım pasoları verilmesi talebini, mevzuata göre uygun görüp, karara bağladı. Meclis kararı doğrultusunda oluşturulan çalışma grubunda görev alan Meclis Üyeleri MHP’li Ramazan Akyürek ve Hacı Alı Yaşar, CHP’li Mehmet Esendemir, AK Parti’li Vedat Gündoğan, Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ozan Aksu ile ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, konuyu değerlendirdi. Çalışma grubunun değerlendirmesini tamamlamasının ardından hazırlanan protokolü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir karşılıklı imzaladı. 

BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Adana’da zor şartlar altında mesleğini sürdürüp, doğru haberi kamuoyuna ulaştırma çabası ve gayreti içinde olan gazeteci ve muhabirlerin belediye otobüsü, metro ve özel halk otobüslerinden ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. 
Başkan Sözlü de paso uygulamasının disiplin altına alınması ve hakkaniyet ölçüleri içinde basın mensuplarının toplu taşıma hizmetinden ücretsiz faydalanması için çalışma yürüttüklerini belirtip, uygulamanın hayırlı olmasını diledi. 
FİİLEN GAZETECİLİK YAPANLARA PASO VERİLECEK 
Sarı Basın Kartı sahibi gazetecilerin pasoya ihtiyaç duymadan toplu taşıma hizmetinden faydalandığını kaydeden Esendemir, Meclis kararı ve protokole göre ÇGC tarafından tanınan, özel, kamu ve kamu kurumu niteliğindeki gazete, ajans, radyo, ve televizyon ile kamu kurumlarının basın bürolarında görev yapan çalışanlara paso verileceğini, ayrıca her kurumdan bir idari personelinde bu hizmetten faydalanacağını bildirdi. Fiilen gazetecilik yapan kişilere paso verileceğinin altını çizen Esendemir, bir yıl süreli kartların kullanım süresi dolduğunda vize edileceğini kaydetti. Esendemir, pasoların ilgisiz kişilerce kullanıldığının tespit edilmesi halinde, verilen kişinin 5 yıl süreyle bu haktan men edileceğini sözlerine ekledi.