Yaklaşık 18 ay geç biten konutlara yerleşen vatandaşlar ve basın mensupları, çamur deryası yollar, akan tavanlar, su alan balkonlar ve birçok sorunla boğuşmak zorunda kaldı. Ancak konutların teslim edilmesinin ardından yaşanan ulaşım sıkıntı bu günlerde en çok konuşulan konuların başında yer alıyor. 
TOKİ tarafından yaptırılan tüm konutlara Belediye tarafından otobüs tahsisi yapılırken, Aksantaş konutlarına bu hizmetin verilmemesi sıkıntıya neden oluyor. Konutlarda yaşayan basın mensupları, “Aslında Aytaç Durak tesislerinin önünden 135 No’lu otobüs geçiyor. Balcalı’dan gelip güzergahı takip ederek Hava alanına gidiyor. Ancak güzergah üzerinde yaklaşık 1.5 kilometre otobüs durmadan yol almak zorunda kalıyor. Yolcu olmadığı için otobüs adeta güzergahtan boş geçiyor. Halbuki yetkililerin otobüs güzergahını Aqulant’tan geçecek şekilde Aksantaş TOKİ konutlarının önünden yapsa  hem konutlardaki vatandaşa hizmet vermiş olunacak hem de otobüsün daha verimli çalışması sağlamış olacak2 dediler.
Basın mensupları “Böylece yaklaşık 1000 konutta yaşayan vatandaş 135 No’lu otobüsten faydalanmış olacak” diyerek sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırdı