Haftalık, on beş günlük, aylık ve 2 aylık gazeteler olarak 44 gazete ve 18 web haber portalının ortak hareket etme amacıyla kurdukları Yerel Medya Güç Birliği Platformu’nun yetkilileri son zamanlarda yerel medyada yapılan gazete ayrımcılığını CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’ye  ilettiler..

GAZETELERİN GELİR KAYNAKLARI AZALDI

Türkiye’de farklı nedenlerle medyada büyük bir dönüşüm yaşandığını belirten CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yakın zamana dek dördüncü güç olan medyanın, yaşanan dönüşüme bağlı olarak işlevini yitirmeye başladığını ifade etti. Yerel basının bu bağlamda daha çok önem kazandığına işaret eden Çelebi, “Bugün yüzlerce gazeteci ne yazık ki sadece gazetecilik yaptığı için cezaevinde. Siyasal iktidarın hayata geçirdiği yasal düzenlemeler nedeniyle basın özgürlüğünden de söz etmek ne yazık ki olanaksız halde. İnsanlar sosyal medya paylaşımları nedeniyle dahi hapis cezası alıyor. Gazetelerin baskı maliyetlerinin arttığını, basın ilan başta olmak üzere gelir kaynaklarının da azaldığını üzülerek takip ediyoruz” diye konuştu.

GAZETE AYIRIMI YAPMAK ÇOK YANLIŞ

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi gazeteler arasında ayrımcılık yapılması diye bir şeyin söz konusu olamayacağını belirterek, “Halkın gözü ve kulağı olan gazetelerin toplumu doğru, tarafsız bir şekilde bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma gibi görevleri var. Yerel gazeteleri günlük ya da aylık diye ayrıştırmak son derece yanlış ve tehlikeli bir yaklaşımdır. Bir gazetede emek ve çalışma varsa o gazetenin günlük ya da haftalık veya aylık olması hiç önemli değildir. Gazeteler bir bütündür. Emeğe mutlaka saygı duymalı ve destek verilmelidir” şeklinde konuştu.
Yerel Medya Güç Birliği Platformu yöneticileri ise duyarlılığından ve desteklerinden dolayı CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’ye teşekkürlerini iletti.