Adana’da göreve başlayan Vali Süleyman Elban, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle tanışan Vali Elban, bugüne kadar görev yaptığı her yerde görülmeyeni gösteren bir ışık olan medyayı kendisinin yardımcısı olarak değerlendirdiğini söyledi. Yerel medya başta olmak üzere basını dikkatle takip ettiğini belirten Vali Elban, “Mesnetsizlik, iftira ve hakaret olmadıkça medyanın eleştirisinden rahatsız olmam. Aksine medyanın bizim göremediğimizi görmemizi sağladığını düşünürüm. Adana için her alanda en iyiye ulaşma yolunda birlikte yürüyeceğiz. Tarımdan sanayiye her alanda güçlü bir şehre geldiğimi biliyorum. Sizlerle medyasının da güçlü olduğunu görmek beni mutlu etti” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de yeni dönemde çok farklı yayın kuruluş temsilcilerinin yer aldığı güçlü bir yönetimle görev aldıklarını belirterek, “Yaygın ve yerel medya kuruluşlarının kentteki tek meslek kuruluşuyuz. Kamu yararına dernek statümüzle şehrimize, bölgemize ve üyelerimizin gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerimizi sürdürürken önceki valilerimizle olduğu gibi sizlerle de uyum içerisinde çalışarak hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.

TANITIMA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Adana’yla ilgili ilk izlenimlerini ÇGC Yönetim Kurulu üyeleriyle paylaşan Vali Süleyman Elban, “Bu şehir Anadolu’nun birçok kentinden daha eski bir tarihe ve kültüre sahip. Birçok şehrin Adana’dan daha yakın bir tarihe sahip olmasına rağmen eserlerini ortaya çıkarmış ve bundan turizm geliri elde etmiş olduğunu görüyoruz. Bu açıdan bakıldığında Adana’nın kaybı olduğunu değerlendirebiliriz. O zaman bu değerimizi ortaya çıkarmak, açığı kapatmak için bu alanda daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bunu şehirle el ele, sizlerle yapacağız. Yazdıklarınızdan, görüntülerinizden, haberlerinizden yararlanacağız” diye konuştu.