Bir süre önce mide kanseri teşhisiyle Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilen Gümüşdamla tedavisinin ardından taburcu olduktan bir kaç gün sonra evinde fenalaştı. Devlet Hastanesi Acil Servsi'ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Gümüşdamla, doktorların müdahelelerine rağmen kurtarılamadı.
Mustafa Gümüşdamla'nın cenazesi, hastane morgundan alınarak saat 11.00'da tören için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne getirildi. Buradaki törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Mili Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gümüşdamla'nın ilkeli, dürüst ve kalemi güçlü bir gazeteci olduğunu hatırlatarak, erken ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Vali Hüseyin Avni Coş ise, kente yeni atandığı için Gümüşdamla'yı yeterince tanıyamadığını ama çok sevilen bir gazeteci olduğunu bildiğini söyleyerek, "Ailesine, yakınlarına ve bütün basın camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup Gümüşdamla'nın ruhuna Fatiha okundu.
Cenaze, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Mustafa Gümüşdamla, mesleğe 1979 yılında Türk Haberler Ajansı'nda başladı. Çeşitli yerel ve ulusal gazetelerde çalışan Gümüşdamla, sağlık sorunları yaşamadan önce yerel yayın yapan Toros Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği yapıyordu.