“SON 20 YILDA 320 MİLYON FİDANIN TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Orman Bölge Müdürü Yılmaz, ziyarette yaptığı açıklamada, Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma faaliyetleriyle bilgi vererek, son 20 yılda 320 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti. Ormanları  korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir bir şekilde devamlılığının sağlanması için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Mahmut Yılmaz, bu kapsamda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra vatandaşa ücretsiz fidan dağıtımı yaparak insanlara yeşil vatanın ve çevrenin önemini vurgulamayı amaçladıklarını belirtti. 

Gelecek nesillere bırakabilecek en değerli mirasın ormanlar olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Atalarımızdan bize emanet kalan ormanlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Yangından zarar gören alanlarımızın tekrar yeşil örtüsüne kavuşması için tüm imkanları seferber ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımızla dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz. Ülke genelinde son 19 yılda 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk, Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar dünyada yaşayan kişi sayısı kadar fidanı toprakla buluşturmaktır.” 

İklim değişikliğinin gündemde olduğu bu dönemde daha yeşil bir Adana hedefiyle yoğun bir program gerçekleştirdiklerini anlatan Yılmaz, “Kamoyunu bilinçlendirme ve yönlendirmede medyayı önemsiyoruz. Bu kapsamda gazetecilerle her zaman işbirliği ve diyalog içerisindeyiz. Her zaman katkılarınızı ve desteğinizi bekliyoruz” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de daha yeşil bir Adana için Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmalarını önemsediklerini, geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmaya yönelik bütün girişimlere katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek bu yönde emeği geçenlere teşekkür etti. ÇGC Başkanı Esendemir ve Orman Bölge Müdürü Yılmaz, Sosyal Tesisleri’nde sembolik fidan dikimi gerçekleştirdiler ve tesiste bulunan misafirlere fidan dağıtımı yapıldı. ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Mete, Mustafa Akköse ve Vahap Ünkat’ın da bulunduğu etkinliğe Orman Bölge Personel Şube Müdürü Ahmet Ayyıldız, Ağaçlandırma Şube Müdürü İlhan Köse, Fidanlık Müdürü Yalçın Serikler de katıldı.