28 yıldır Adana'nın görsel basındaki marka değeri olarak bilinen TVA (Kanal A) 2017 yılında Yavuz Yılmaz yönetimine geçti. Yılmaz, yayın kalitesi ve teknolojik donanım  için televizyona ciddi yatırımlarda bulundu.  Sadece Adana  değil dünyanın her yerinden izlenebilen TV A Türksat uydu yayınının yanı sıra Dıgıturk ve ınternet üzerinden izleyicilerine ulaşıyordu.

Bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesinden ödün vermeden yayınlarını sürdüren televizyon, yaptığı haberler ve siyasi programlarla da ülke siyasetine yön veren birçok konuğu stüdyolarında ağırladı. Ancak başarılı bir yayın hayatı olmasına rağmen artan maliyetler televizyonu büyük bir çıkmazın içine sürükledi. Uydu maliyetlerinin artması, yerel yönetimlerin basın yayın -ilan bütçelerini kısması ve geciken tahsilatlar nedeniyle Yerelde özel sektörlerin  reklam pastasının olmayışı ,ulusal reklam paylarının küçülmesi TVA'yı maddi bir çıkmazın içine sürükledi. Kurum bu süreçte ağır maddi yükler altında kaldı .

Kentin marka değeri olan ancak kulak tıkanan TVA mevcut şartlar altında yayınlarını daha fazla sürdüremez hale geldi. Yönetim istemeyerek de olsa çalışanlarla vedalaşıp ekranını kararttı. Daha önce 6 televizyon kanalı bulunan Adana'da 4 yayın kuruluşu aynı gerekçelerle kapanmak zorunda kaldı. TVA'nın da kapanması ile kentte sadece 1 televizyon kaldı. Adana'yı ve Adanalıları görsel medyada temsil eden televizyon sayısının giderek azalması yerel basının içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.