Kent Gazetesi, Büyükşehir Belediyesi'nde bir arsa için iki ayrı encümen kararı alındığını gündeme taşıdı. Habere göre, 30 Aralık 1998 yılında Gazeteciler Basınköy Yapı Kooperatifi, Büyükşehir Belediyesi encümen toplantısında arsa almak isteyen taraf olarak yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Kireçocağı Mahallesi 7108 ada, 1 parseldeki 2 bin 205 metrekare arsa pazarlık usulü ile 4 milyon 410 bin TL artı Kdv verilen teklif usulünce satıldı. Encümen ise pazarlık usulü ile teklif veren ilgili kooperatife arsanın satışını uygun gördü. Geçici teminatı 135 bin lira olan ihale 4 milyon 500 bin liraya Gazeteciler Basınköy Yapı Kooperatifinin oldu. İlgili kooperatif yetkilileri de bu meclis kararı gereğince Büyükşehir Belediyesi'nin Hesap İşleri Müdürlüğü'ne makbuz karşılığında parayı yatırdı. Muhasebe müdürlüğü ise ilgili encümen kararı doğrultusunda paraları tahsil edip belediyenin hesabına aktardı.
İngilizce kursuna zaman ayıramıyor musunuz? Tıklayın!

Büyükşehir Belediyesi bazı üyeler bu arsanın ilgili Basınköy Yapı Kooperatifine verilmesini istemediği için yeşil alan olarak kalmasını istedi. Aynı tarihli encümen kararı dosyadan yok edilerek yerine yeni bir encümen kararı koyuldu. Tarihi ve sayısı aynı olan encümen kararı eskisinin aksine 'aynı ada ve parseldeki arsanın alımı için kimse talipli çıkmadı ve sürede dolduğu için ihale düştü diyerek formül üretildi. Encümen kararı böyle olunca da kooperatif sahipleri arsa sahibi olamadı. Arsa sahiplerine 'sizin burası yeşil alandır' diyerek bir de mazeret ortaya koyuldu. Yeni encümen kararına bu kez yeni imzalar atıldı. Her iki encümen kararında Başkan olarak Mesut Yıldırım, Kaşif Barut, Selçuk Özkök, Muzaffer Durmuş, Av. İzzet Tümer, Necati Sağlam ve Mebruh Kurtulgan'ın imzaları bulunuyor.

Adanalı vatandaşlar ise ortada iki tane encümen kararı olurken hangisinin sahte hangisinin gerçek olduğunun açıklanması istiyor. Vatandaşlar, "Önceki satış yapılmasına karar alınan encümen kararı eğer gerçek değil ise kooperatif parayı niçin yatırdı? Bu para yıllarca belediyede niçin kaldı? Muhasebe müdürlüğü bu parayı hangi kanun maddesine dayanarak tahsil etti?" diye soruyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise meclisin itibarını korumanın herkesten önce kendisine düştüğünü söylemişti. Durak, "47 yıldır bu şehirde belli görevlerde bulundum. Masanın bütün taraflarında bulundum. Her oturduğum yerde bir tek Allah kullu, 'hakkımı vermediniz' demez, diyemez, diyemeyecek. Ama halk bana bu kadar güvenmişse ben olayların üzerine sert bir şekilde gideceğim. Kimde bilgi belge varsa bana getirsin. Getirildiği takdirde sorumluluk bana ait olacak. Alnım aktır, kimseye vermeyecek hesabım yoktur." demişti.