Kemal Serhadlı PMYO Müdürü Nuri Ateş ve Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı Kanal A’da yayınlanan ve Gazeteci Murat Berhun’un hazırlayıp sunduğu “Kentin Yüzü” programına konuk oldular. Polis okulu ve Kızılay’ın birlikte başlattıkları kan bağışı kampanyasını anlatan Saygılı ve Ateş polisin görevinin vatandaşa yardım etmek olduğunu bu kampanyayla da bunun gerçekleştirildiğini vurguladılar. ’Mucize Sensin’ isimli kampanya kapsamında PMYO öğrencileri şu ana kadar Adana’da yaşayan vatandaşlardan 2307 ünite kan bağışı toplamayı başardıklarını anlatan PMYO Müdürü Ateş, bu sayının 3333’e ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti.

 Programda Murat Berhun’un sorularını yanıtlayan Kemal Serhadlı PMYO Müdürü Nuri Ateş kendisinin daha önceki görev yeri olan Erzincan’da uygulanan “Aile Polisi” projesinden bahsetti. Klasik polis anlaşışının değişmesi gerektiğini belirten Ateş “Aile polisi uygulaması Erzincan’da uygulandı. Her evin bir polisi vardı. Öyle bir düzen oluşturuldu ki, belli sayıdaki eve bir polis memuru tahsis edildi. Bu evlerde kim yaşıyor, ne gibi sorunları var, çocukları okula gidiyor mu, maddi durumları nedir, aile içi şiddet var mı, bu soruların yanıtını o polis memuru biliyordu. Bu aile polisi de sorunu olan aile ile sıcak temas sağlıyor onlara yol gösteriyor, aile içi şiddet gibi olumsuzlukların olmaması için karşılıklı sohbet ederek olayları önleyebiliyordu. Olay olduktan sonra değil olmadan önleme imkanı bulabiliyorduk.  Mahallenin veya bölgenin bir fosseptik çukuru varsa sorumlu aile polisi orayı kapattırıyor. O çukura bir çocuğun düşüp yaralanması veya ölmesi durumunda yaşanacak acıları önlüyor ve polisin olayın sonrasında yapacağı soruşturmada geçireceği zamanı da ortadan kaldırıyor. Aile polisi uygulamasıyla önleyici polislik konusunda adım atabiliyorduk. Bu uygulamanın yaygınlaşmasının olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

Eski dönemlerde polisin başarısının, yakaladığı suçlu ve çözdüğü olaylarla ölçüldüğünü anımsatan Kemal Serhadlı PMYO Müdürü Nuri Ateş, “Günümüzde artık polisin başarısının kriteri değişti. Polislik hizmetlerinin başarısı, polisin halka vermiş olduğu güven duygusu, halkla kurulan ilişkinin niteliği ve halkın güvenlik hizmetlerine katkıda bulunma oranı ile ölçülüyor. Eğer günün her saatinde bir kızımız kentin her yerinde güvenle dolaşabiliyorsa başarı yakalanmış demektir” dedi.

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise PMYO ile yaptıkları kan toplama kampanyası nedeniyle Polis okulu öğrencilerine ve yöneticilerine teşekkür ederek kan vermenin önemine değindi.  Kızılay’ın kan toplama görevinin dışında mağdur insanların her zaman yanında olduğunu vurgulayan Saygılı, “Kızılay yurt içinde ve yurt dışında mağdur olan tüm insanlığın yanında olmaya devam edecektir. Bize büyük destek veren vatandaşlarımızın katkılarını her zaman bekliyoruz” dedi.