Adana basınında görev yapan çok sayıda gazetecinin adeta okulu olan TVA ekonomik sıkıntılar sonucu kapandı. Adanalıları bilgilendirme ve yerel dinamiklerin bilgilendirme, uyarı, kamuoyu oluşturma, talep ve sorunlarını yıllardır başarıyla kamuoyuna aktaran ,TVA'nın kapanması üzüntü ile karşılandı.  TVA'da çaluışan emekçilerin durumu ise merak ediliyor. Bugüne kadar çok zor şartlarda kamuoyuna hizmet eden TVA'nın karasal ve uydu lisansı bulunuyor.  

ADANALI İŞADAMLARI VE REKLAMVERENLER UTANACAK MI?

Adana'da kamuoyu oluşumu için halkı bilgilendiren TVA'nın kapanmasının ekonomik nedenlerden kaynaklanması, Adanalı iş dünyası ve reklamverenleri akıllara getirdi. Adana'daki İş dünyası, spor dünyasına yön veren iş insanları, Yerel yönetimler, kentte para kazanan büyük market, akaryakıt istasyonları şirketleri , bankalar (vb), STK, DKÖ ve kentten maddi veya manevi kazanç sağlayanların  "Kapatma" konusunda sorumluluğu tartışılacak gibi. Zira haberlerinin yayını için beklenti içinde olanlar ve kentten para kazanan ulusal şiekwrlerin yaygın medyaya ilan verirken TVA ve diğer medya mecralarına yeterli katkı verip vermediği ciddi anlamda tartışılıyordu.

SON YILLARDA ADANA'DA 4 TV KAPANDI

Son yıllarda kapanan ÇukurovaTürk TV, Kent TV, Adana TV 'nin ardından TVA'nın da kapanmış olması yıllarca "Adana'nın sesini toroslardan öteye, Ankara'ya ulaştırmak gerekiyor" diyenlerin samimiyetini de ortaya koymuş oluyor.Adana'da şuan sadece Koza TV yayın hayatını sürdürüyor. 

ESKİ ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYADAN ÜZÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI