Törende ilk olarak söz alan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, mesleğe Tercüman Gazetesi Adana Tesisleri’nde merhum Nihat Çetin’in yanında çırak olarak başladığını, mesleğine olan bağlılığının yanı sıra mert, cesur ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen bir karektere sahip olduğunu, kendisinden hiç incinmediğini dile getirdi.

Ardından ÇGC önceki dönem başkanlarından Tamer Ünal söz aldı. Ünal da konuşmasında, “Nihat Çetin gerçek bir gazeteciydi. Çalışkan ve özveriliydi. Çevresinde sevilip sayılan örnek bir kişilikti. Dürüsttü, mertti. Tercüman Gazetesi’nde birlikte çalıştık. Hoşsohbeti ve güleryüzü ile her zaman hatırlayacağız. Kendisine Allahtan rahmet; ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Toros Gazetesi yazarlarından, gazeteci ve ÇGC üyesi Erol Karataş da konuşmasında Nihat Çetin’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Karataş, “Geçmiş dönemlerde gazetecilik saygın bir meslekti. Gazeteci ağabeylerimiz bizleri yetiştirdi. Bizler de yeni nesili yetiştirmeye çabalıyoruz. Ancak günümüzde bu giderek daha çok zor hale geldi. Şimdilerde gazeteler bilgisayarlarda yapılıyor. Geçmişte plan kağıtlarına çizilip, saatlerce uğraştan sonra hazırlanıyor. Muhabirler haberi yetiştirmeye çabalarken, Nihat Çetin ve diğer montajdaki arkadaşlarımız da sayfaları matbaaya teslim etmek için çabalardı. Nihat Çetin çok çalışkandı. Yeri gelir 15-20 saat çalıştığı olurdu. Çok üzgünüm. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

Nihat Çetin’in cenaze törenine katılan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de yaptığı konuşmada basın sektöründe son yıllarda büyük bir erozyon yaşandığını, çok zor şartlar altında çalışan basın mensuplarının birlik ve beraberlik içerisinde olup, birbirlerine sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

Ardından Çetin Ailesi adına söz alan Nihat Çetin’in oğlu Hasan Çetin de konuşmasında, “Sözün bittiği yerdeyiz. Siz bir kardeşinizi-ağabeyinizi kaybettiniz ben ise babamı yitirdim. Kendisi için söylenebilecek ne varsa söylediniz. Böyle bir babanın oğlu olduğum için gururluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

ÇGC önünde yapılan törene CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in yanı sıra, ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer Üney ile Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Arat ile Tercüman Gazetesi Adana Tesisleri’nde birlikte çalıştığı gazeteci arkadaşları, ÇGC üyeleri ile eş ve dostları katıldı.

Nihat Çetin’in cenazesi daha sonra öğle namazını müteakip Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.