Geçtiğimiz ay Fransa’nın en etkin ekonomi yayını Les Echos’la işbirliği görüşmesi yaptıklarını belirten Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, Genel Yayın Yönetmeni Nicolas Barre’ye konuyla ilgili bir mektup gönderdiklerini söyledi.
Konunun Türkiye-Fransa ekonomik ilişkilerini menfi yönde etkileyeceğini belirten Özden, “Barre’den bu dönemde tarafsız, akılcı, hükümetlerini uyarır nitelikte yayın yapmaları talebinde bulunduk. Avrupa iş dünyasının ilgiyle takip ettiği bir yayının bu sorunun kriz olmadan çözümüne önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Fransa’yla Türkiye arasındaki ticaret hacminin 11 milyar doları aştığını belirten Refleks İmtiyaz Sahibi Esra Özden, yayın alanları Doğu Akdeniz Bölgesi’nin gerek ithalatında gerekse ihracatında Fransa’nın önemli bir yeri olduğunu hatırlattı. Bölgenin Fransa’ya 135 milyon doları ihracat olmak üzere yaklaşık 300 milyon dolarlık dış ticareti bulunduğunu belirten Özden, “Ticari ilişkileri daha da yoğunlaştırma gayreti içerisindeyken gereksiz polemiklerle zaman harcanması her iki ülkeye de yarar getirmeyecek. Kaygılarımızı bir süre önce işbirliği ziyaretinde bulunduğumuz Les Echos’a ilettik” diye konuştu.