Yol İş Sendikası Otelinde gerçekleşen Eğitim Seminerine TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ile Adana ve bölgeden gazeteciler katıldı.

Seminerin Açış konuşmasını yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş mesleki dezenformasyona dikkat çekti. Gazeteciliğin giderek itibar kaybettiğine dikkati çeken Durmuş “Malesef mesleğimizin itibar kaybettiği bir dönemden geçiyoruz. Albenisi kalmadı. Ancak bunu aşmak için dayanışma içinde olmalıyız. Temel olarak Gazeteci, Gazetecilik yapmalıdır. Bunun için örgütlü olmalıyız. TGS çatısı altında Sendikalı olursak güçlü oluruz. Ve Mesleğimizi saygın hale getirmek için güçlü bir şekilde mücadele ederiz” dedi.

Daha sonra Eğitim seminerine geçildi. Gökhan Biçici, “Toplumsal olaylarda gazeteci nasıl davranmalı?”, Mehmet Şafak Sarı “Digital Güvenlik”, Serap Biçici ise “Travmatik olaylar nasıl haberleştirilir-Gazeteci kendini nasıl korumalı?” konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Gazetecilerin soru ve görüşleriyle şekillenen eğitim semineri sonunda TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya semineri veren konuklara ve katılımcı gazetecilere teşekkür etti.