Yurdun dört bir yanında çocuklar odalarını süsleyip, evlerin balkonlarına bayrak asarken belediyeler de seyyar ekiplerle 23 Nisan coşkusunu sokaklara taşıdı. 23 Nisan’ın en güzel geleneklerinden birisi olan koltuk devretme töreni Akdeniz’in Bir Numaralı Kanalı sloganıyla tüm dünyaya yayın yapan Koza TV’de de gerçekleştirildi.

Koza TV Ana Haber Bülteni sunucularından Mehlika Bilen koltuğunu Orhan Çobanoğlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Sinemyis Gupse Kılınç’a devretti.
Bilen’in duygularını sorduğu Sinemyis Gupse; "Koronavirüs nedeniyle bayramımızı biraz buruk kutluyoruz ancak bu günlerin de kısa bir süre sonra geçeceğine inanıyoruz. Pandemi sonrasında yine eskiden olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en güzel şekilde, coşkuyla kutlayacağız. Buruk bir şekilde geçiriyor olsak da bütün dünya çocuklarının bu güzel bayramını kutluyorum." dedi.
Koza TV Hafta Sonu Ana Haber Bülteni sunucusu, gazeteci Kurtuluş Kılınç'ın da kızı olan Sinemyis Gupse, 23 Nisan ile ilgili hazırlanan haberleri sunarken başarılı performansıyla da takdir topladı.