“Engelli Çocuğum Benden Sonra Ne Olacak?, Zihinsel Engelli Çocuğu Olan Annelerin Destansı Başarı Öyküleri, Fiziksel Engellilerin İlham Kaynağı Başarı Öyküleri, Engellilerde Cinsellik ve Cinsel Tacizden Korunma Yöntemleri” başlıkları altında 24 nehir söyleşinin yer aldığı kitap, engelli çocuğu olan annelerin, ebeveynlerin bu çığlığını mümkün olduğunca çok sayıda insana duyurabilmek, bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak, ayrıca fiziksel engelli insanların ilham kaynağı olabilecek başarı öykülerini insanlara aktarabilmek için yazıldı.

ENGELLİ ANNELERİNİN EVRENDEKİ YERİ AYRI

Engelli çocuğu olan ebeveynler, özellikle de anneler, “Allahım, çocuğumun canını benden önce al” diye dua ediyor ve tersinin oluşturabileceği olumsuzlukların yarattığı kabuslarla kafasını yastığa koyuyor, yeni güne de aynı derin endişelerle başlıyor.

Bu kaygıların yanı sıra engelli çocuğu olan annelerin her biri tarihe altın harflerle geçecek destansı başarı öyküleri yazıyor. Çocuğunun engelli olduğunu öğrendiğinde yaşadığı şoku atlattıktan sonra, onun tedavisi, eğitimi ve hayata tutunabilecek hale gelmesi için harcadığı insanüstü çaba, engelli annelerini evrende çok ayrı bir yere koyuyor.

Engelli çocuğu olan anneler bir yandan evrene derin endişe çığlıkları atarken, bir yandan da mucizevi bir güçle zorluklara meydan okuyor, çocukları için savaşıyor ve hayatını onlara adıyor. Bu mücadeleye katılan bazı babaların da hakkını elbette vermek gerek.

FİZİKSEL ENGEL, BAŞARI ÖYKÜLERİNE İMZA ATMAYA ENGEL DEĞİL

Söz konusu sorunun yanı sıra, fiziksel engeli bulunan çok sayıda insanın başarı öyküsü de; uzuvları yerinde, kendisinin ve sevdiklerinin sağlık sorunu bulunmayan, buna rağmen neredeyse yaşamlarının yarısını depresif geçiren ve bu yüzden başarılabilecek  onca işten, ulaşılabilecek onca hedeften uzak kalan insanlar için ibretlik, imrenilecek, ilham alınacak örnekler olarak ortada duruyor.

“Engellilerle Cinsellik ve Tacizden Korunma Yöntemleri” başlığıyla işlenen bölüm ise Derin Çığlık’ın yelpazesini toplum yararına genişletiyor, farkındalık oluşturuyor.

ÜNLÜ İSİMLER, BENZER SORUNLAR…

Kitapta Sanatçı Özgün Uğurlu, SERÇEV Başkanı Mehmet Gürkan ve Ampute Futbol Milli Takımının Messi’si Barış Telli gibi ünlü isimlerle yapılan söyleşiler de mevcut.