Vali Elban; basın kuruluşlarının sağladığı etkin denetim mekanizmasıyla, demokratik toplumların güvencesi ve itici gücü olduğuna dikkat çekti.

Elban mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, yol gösteren basın kuruluşları; sağladığı etkin denetim mekanizmalarıyla demokratik toplumların güvencesi ve itici gücüdür.

Kurulduğu günden bu yana bu anlayışla önemli çalışmalara imza atan ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ’miz, ilimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının basın meslek ilkeleri doğrultusunda objektif ve bağımsız çalışabilmesi, üyelerinin daha iyi şartlarda görevini yerine getirebilmesi için yoğun çaba göstermektedir. Bugüne kadar üstlendiği bu görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getiren; ilkeli, bağımsız ve tarafsız basın mensuplarını destekleyen, gündeme taşınan konularda ilimizin tanıtılmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine de önemli katkılar sunan ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ’nin bundan sonra da aynı bilinçle çalışacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin şahsında, Cemiyetin tüm mensuplarına sağlık, huzur ve başarılar diliyor, ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ’nin kuruluşunun 46.yıldönümünü kutluyorum.”