Siyaset

MHP İl Başkanı Baş’tan Hocalı çağrısı

Abone Ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Hocalı beldesinde Rus destekli Ermeniler tarafından  yapılan soykırımla ilgili “Vahşeti gerçekleştiren canilerin biran önce cezalandırılmasını ve Dünyanın artık bu soykırıma gözünü kapatmamasını istiyoruz” dedi.

YENİ YÖNETİM ANIT’A ÇELENK KOYDU

Baş ve yeni yönetim kurulu Atatürk Parkı’nda Anıt’a çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunan heyet, İstiklal Marşı’nı gür sesle okudu.  AKP-PKK ikilisinin işbirliğinde devam eden ağır ihanet sürecinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bile itibarsızlaştırma çalışmalarını hatırlatan Baş, “Atatürk’e saygımızı ifade etmek istedik. Onun için buradayız. Atatürk’ün izindeyiz” mesajı verdi.

HOCALI SOYKIRIMI UNUTULMADI

Yusuf Baş ve il yönetimi, Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Rus ordu kuvvetlerini desteğiyle Ermeni çeteler tarafından gerçekleştirilen soykırımı unutmadı. Baş, yine Atatürk Parkı’nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün 26 Şubat… Bugün dünyanın kulağını ve vicdanını kapatarak görmezden geldiği Hocalı Soykırımı’nın 23. yılı…Bugün yüzlerce canımıza topluca kıyılan vahşetin yıl dönümü…Bugün anne karnındaki bebeklerin ustura ile çıkarılarak derilerinin yüzüldüğü o kara gün…Bugün Türklüğün kan ağlamasının, can vermesinin ve ne acı ki yok sayılmasının 23. Yılı…

Evet; Hocalı SOYKIRIMI…

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycan Türklerinin, Rusya destekli Ermenistan'a bağlı askeri kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır.

Henüz çok yakın bir tarih olmasına rağmen; vahşetin bütün belgeleri, videoları, gazete haberleri ve canlı şahitleri hayatta olmasına rağmen görmezden gelinen Hocalı SOYKIMI konusunda dünya ne yazık ki hala kör, hala vicdansız. Bizler, Türk Milliyetçileri olarak, arşı titreten bu vahşeti SOYKIRIM olarak kabul ediyoruz. Ancak ne yazık ki AKP Hükümeti tarafından çıkarılan genelgeyle, Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu caniliğe SOYKIRIM demenin ve gerçeği haykırmanın önü tıkanmak istenmiştir. Ama biz bu gerçeği haykırmaya devam edeceğiz.

Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubatı 26 Şubat'ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azerbaycan resmî kaynaklarına göre; 83 çocuk..106 kadın..70'den fazla yaşlı..Toplam 613 kişi şehit edilmiştir. Toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır… 1275 kişi ise rehin alınmış..Ve 150 kişi ise kaybolmuştur.. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da aynı vahşete maruz kaldığı tespit edilmiştir.

Tüm bunlar SOYKIRIM değil de nedir!”


ASIL SOYKIRIM HOCALI’DA YAPILDI
Baş, şöyle devam etti:

“Olmayan, yaşanmamış bir olayı soykırım olarak iddia eden, daha güvenli bir yaşam alanı için yer değiştirmeye soykırım diyenler, dünyanın gözleri önünde olan bu vahşete daha ne kadar sessiz kalacaklar? Asıl SOYKIRIM, Hocalı’da Ermeniler tarafından Türk Milleti’ne yapılmıştır! 23 yıl önce yapılan bu SOYKIRIMa dair; bütün belgeler, fotoğraflar ve videolar gözler önündeyken dünya gözlerini halâ bu vahşete kapatmaktadır. Hocalı’da yaşananlar insanlık suçudur.. Hocalı’da yaşananlar SOYKIRIMdır!”

HOCALI’YA ADALET İSTİYORUZ!

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, açıklamasını şu ifadelerle bitirdi:

“Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyoruz…Vahşeti gerçekleştiren canilerin biran önce cezalandırılmasını ve Dünyanın artık bu SOYKIRIMA gözünü kapatmamasını istiyoruz. Hocalı şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum. Bu vesileyle, çok yakında hunharca katledilen Özgecan yavrumuza, Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Ülkücü fidanımız Fırat’ımıza… Ve ayrıca önceki gün uçak kazasında hayatını kaybeden şehit pilotlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum.  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Basın açıklamasının ardından Hocalı şehitleri için aşrı şerif okundu, dualar edildi. Daha sonra da Yusuf Baş ve yöneticiler vatandaşlara karanfil ile helva dağıttılar. Baş'ın, sadece çevredeki esnafa değil yoldan geçen dolmuşlara da binerek yolculara karanfil ve helva dağıtmasını vatandaşlar ilgiyle izlediler.