Siyaset

Özer'den meslek Kuruluşlarına ziyaret

Abone Ol
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Hüseyin Atıcı ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Özer,  Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı seçilmesi halinde Adana’ya yapacağı hizmetleri anlattı. Yaptığı görevler ve siyasi çalışmalarını anlatan CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Sıtkı Özer, Adana’nın içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumun da bir değerlendirmesini yaptı. 1989 yılından sonra Büyükşehir statüsüne kavuşan Adana’nın bu zamana kadar kötü yönetildiğini 25 yılının çalındığını ifade eden Özer, şöyle konuştu:

“Adana ne çektiyse yerel yönetimin başına gelen kişilerin ‘Önce Ben’ anlayışından çekti. Kim işbaşına geldiyse en iyi ben bilirim havasında oldu. Adana, Adanalı ve kent kimliği hep ikinci planda oldu. Her zaman ekip çalışmasına, başkalarının fikirlerine, görüşlerine saygılı oldum. Her öneriye açık oldum. Bakın burada önemli olan her şeyi ben bilirim edasıyla hareket etmek değildir. Bir başkan vardır, ancak o başkanın bir de ekibi vardır. Verirsin ekibine yetkiyi ve ardından yapılan çalışmaları denetlersin. Ben bu bağlamda partim şahsımı aday göstermesi halinde Büyükşehir belediye Başkanlığını kazanacağıma inanıyorum. Ekibimde hazır. Belediye Başkanlığımda Genel Sekreterlik görevini, belediyecilik konusunda ‘marka’ isim olan Hasan Mani, üstlenecek. Davetim üzerine kendileri Adana’ya geldi ve beraber Adana’yı gezdik. Neler yapılabileceği üzerinde konuşmalarımız oldu”

SEÇİM YASASI DEĞİŞMELİ

Mevcut siyasi partiler ve seçim yasalarının değişmesi gerektiğine dikkat çeken CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, “Yakın zaman içinde yerel seçimlere gireceğiz, bu seçim gerek ülkemiz gerekse Adana açısından baktığımızda hayati önem taşımakta. Ancak mensubu bulunduğum partide aday belirlemenin daha nasıl yapılacağını bilmiyorum. bu utanç verici bir durum. Türkiye’de liderler hegemonyası var. Liderler krallaştırılıyor. Bu sistem değişmeli. Eğer bir sistemin içinde halk yoksa, orada halkça paylaşımda, adalette ve demokrasi yoktur” dedi. Hükümetin TMMOB’un işlevini elinden almak için türlü girişimlerde bulunduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini de anlatan Özer, “TMMOB ve bağlı Odaları devre dışı bırakmak bu ülkeye ihanetlerin en büyüğüdür” şeklinde konuştu.

STK’LAR MÜDAHİL OLMALI

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Sıtkı Özer, bu kentin makus talihinin değişmesinin hiçte zor olmadığını da söyledi. “Önemli olan birlik beraberlik ve kent dinamiklerinin ortak hareket etmesidir” görüşünü savunan Özer, “Geldiğimiz noktaya baktığımızda bir zamanların tarım, sanayi kenti olan Adana’nın yıllarının nasıl çalındığını, parlak geleceğiyle nasıl hoyratça oynandığını görüyoruz. Bu kentin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen ‘Adanam bunu hak etmiyor’ diyen herkes elini taşın altına koymalı. Meslek Örgütleri, STK’lar, Dernekler, Sendikalar işbaşına gelen yerel yönetimlerin icraatına müdahil olmalı, olmalı ki bu kent, Adanalı hak ettiği ve beklediği hizmeti alabilsin. İş başında olanlar bu zamana kadar TMMOB ve bağlı odaların görüş ve önerilerini alsaydı, Adana şimdi bu durumda olmazdı” diye konuştu