Siyaset

Özgümüş: Aldırmaz’ı CHP’ye taşımak isteyen işgüzarlar var

Abone Ol

 

Koza  ve Kanal A TV Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin’in hazırlayıp sunduğu Gazeteci programına bu hafta CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş konuk oldu. Koza TV izleyici temsilcisi ve gazeteci Nedim Soylu ve Çukurova Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazeteci Zeki Kızılkaya’nın da soruları ile katkı verdiği programda Ümit Özgümüş ülke ve Adana gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’nun Adana programını ve  İş adamlarıyla yapmış olduğu toplantının detaylarıyla ilgili Koza  ve Kanal A TV Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin’in sorusunu yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, ”İş adamlarıyla toplantı CHP kuruldu kurulalı ilk defa yapılıyor. Türkiye‘nin her tarafında yapılan bu tür toplantıları biz organize ediyoruz. İş adamları toplantısında parti otobüsü yok arabaların üzerinde bayrak flama yok. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanının ekonomik politikalarını iş adamlarına anlatmak için düzenlediği yeni bir yapı. Akşam salonda 700 kişi vardı. Bunun yaklaşık 650’si iş adamıydı. Toplantıdaki işadamlarında herhangi bir siyasi görüş ayrımı yoktu. MÜSİAD’ta oradaydı TÜMSİAD’da oradaydı MHP’ye yakın iş adamları da oadaydı CHP’li iş adamları da oradaydı onun için bu toplantı amacına ulaşmıştır” dedi.

            Cumhuriyet Halk Partisi’nin iş adamları ile yapmış olduğu toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın davet edilip edilmediği sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Özgümüş; “Davetlli listesini yaptıktan sonra biz davetiye gönderilmesi için ile gönderdik il’deki arkadaşlarımız da ne yazık ki listeyi değiştirmişler davetiye gönderirken biraz kendilerine yakın olan birilerini biraz olması gerektiğini düşündükleri insanları davet etmişler. Ben teyit listesine bakarken Zihni Aldırmaz ve Cengiz Dinçer, Adanan Karakaya’nın isimlerini gördüm. O dönemde zaten Zihni Aldırmaz Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti geçiyor genel başkan geldi rozet takacak gibi bazı spekülasyonlar vardı ki bunların hiçbir tanesinden bile genel başkanın haberi yok yani ne Adana programında Zihni Aldırmaz var ne Adana programında rozet takmak var ne partiye almak var ne görüşmek var. Tabi o da davetli listesinde olunca ayrıca da onay vermişler geleceğiz diye de bildirmişler bu spekülasyonu engellemek için bir, ikincisi de zaten bu tür toplantılarda siyasetçiler davet edilmediği için kendisine de haber gönderdik özel kalemine de bildirdik dedik ki işgüzar bir vatandaş tarafından kendisini CHP’ne taşımak olasıda karşılığında nemalanmak Büyükşehir’den nemalanmak gibi de niyeti de olabilir o arkadaşın onun tarafından davetiye gönderildiğini ama gerçekte davetli listesinde olmadığını ve gelmesinin de doğru olmayacağını kendisine de söyledik kendisi de kabul etti gelmediler” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin Huzur Hakkı konusunda da görüşlerini tekrarlayan Özgümüş şunları söyledi;

“Gerek ilçe belediye meclis üyelerinin gerek Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin aldıkları huzur hakları analarının ak sütü gibi helal. Hatta yetkim olsa onların huzur haklarını biraz daha arttırır çok daha rahat çalışmalarını sağlarım. Ancak belediyelerdeki iktisat teşekkülleri şirketlerinden alınan huzur hakları konusunda sıkıntı var. Bir tanesi de şu belediye meclis üyeleri bu şirketlerde olmamalı gerek yönetiminde gerek denetiminde belediye meclis üyeleri yasaların kendilerine tanıdığı hakla istedikleri kadar iyi şeyler kötü şeyler yapsınlar belediye başkanı başbakanı cumhurbaşkanını eleştirsinler yolsuzluk yapmadıkları süre içerisinde hiçbir güç onları oradan alamaz özgürce denetim faaliyetlerini devam ettirirler. Seçilmiş özgür belediye başkanlarını sadece belediye başkanının uygulamalarını eleştirmesinler diye art niyetli olarak alıp bazı iktisat teşekküllerinin denetim ve yönetim kurullarına yerleştirilerek ayda 3 bin, 4 bin lira ek avanta para almalarına karşıyım”

Programda “Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?” sorusunu da yanıtlayan Özgümüş böyle bir niyetinin olmadığını belirterek “ Bu ara ortada uçuşan anketlere ve kamuoyu yoklamalarına çok fazla inanmıyorum. Bu dönemde bunlar çok yanıltıcı olabilir” dedi.

Turgay Develi’nin bir gazetede çıkan “Sosyete Partisi olduk” söylemlerini de değerlendiren “Özgümüş ”Develi’nin “Sosyete Partisi olduk” lafını söylemediğini en az 5 gazetede 8 televizyon kanalında da  açıkladı. Şimdi o ziyarete gittiği gazetenin bölge temsilcisi konuşma sırasında halk arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyete partisi olduğu yönünde bir algı var diyor. Turgay Develi’de diyor ki “evet böyle bir algı oluştuğunu bizde görebiliyoruz ve bu yanlış algıyı düzeltmemiz için daha çok çalışmamız gerekir” diyor. Cumhuriyet Halk Partisi “sosyete partisi oldu” demek farklı bir şey toplumda böyle bir yanlış algı oluşmuş olabilir bu yanlış algıyı düzeltmekte bizim görevimiz demek başka bir şey. Turgay Develi’nin söylediği böyle bir yanlış algı var biz bu algıyı düzeltmek zorundayız ve daha çok çalışmak zorundayız” dedi.