Reyhanlı'da Coşkulu Kutlama

Programa Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu’nun yanı sıra Reyhanlı İlçe Kaymakamı Yasin ÖZTÜRK, CHP Hatay Milletvekili İsmet TOKDEMİR, Reyhanlı Başsavcısı Muhammet Furkan DEMİRBAŞ, 4.Hudut Bölük Komutanı Pyd. Üsteğmen Ömer AKBULUT, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


11 Mayıs Şehitler anıtından başlayarak tören alanına kadar süren kortej yürüyüşünün ardından sırayla Bayrak Teslimi, Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte anma programında planlanan diğer etkinliklerle kutlama programı gerçekleşti. 


Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu yaptığı konuşmada; Hatay ve Reyhanlı 20 Yıl Boyunca Fransızlarınişgali altında kaldığına vurgu yaptı.


Başkan Hacıoğlu: “Reyhanlı’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü, Bayrak teslimi ve çelenk sunma törenini gerçekleştirdik.  8 Temmuz Türk Askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı'ya girişinin onur günüdür. Şanlı Ordumuzun Reyhanlı'mıza girişinin 84. Yıldönümü kutlu olsun. Atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi Milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Vatanı için mücadele veren şehit ve gazilerimize saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.
Program ikramlarla son buldu.