Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bu yıl ilk defa ‘1. Başkent Radyasyon Onkolojisi Günleri’ adı altında bilimsel bir toplantı gerçekleştirilerek, bu alandaki güncel konular değerlendirilecek.

Sempozyu Başkanı Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erkan Topkan, kanser tedavisinin başta radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji, radyoloji, nükleer tıp, patoloji, cerrahi branşlar ve destek tedavi bölümleri olmak üzere hastalığa özgü tüm diğer branşları da içine alan multidisipliner yaklaşımı zorunlu kıldığını vurguladı.

Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında, doktor ve radyasyon fiziği uzmanları tarafından teknolojik olarak en üst düzeyde olan radyoterapi cihazları ile tedavi hizmetlerinin verildiğini bildirdi.

Doç. Dr. Topkan, ''Merkezimizde, 2007'den beri uluslar arası arenada yüksek prestijli kanser merkezlerinde elde edilebilen benzer yüksek tümör kontrol ve düşük yan etki oranlarıyla hastalara kaliteli bir yaşam sunma çabasındayız'' dedi.

Topkan, bundan sonra akademik faaliyetlerin bir parçası olarak yılda bir kez olmak üzere; ‘Başkent Radyasyon Onkolojisi günleri’ adı altında bilimsel bir etkinlik düzenleyerek, gündemi meşgul eden güncel konuları tartışacaklarını dile getirdi.

30 Kasım-2 Aralık 2012 tarihleri arasında 6 ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan; ‘1. Başkent Radyasyon Onkolojisi Günleri’ etkinliği kapsamında alanında uzman akademisyenler Adana’da bir araya gelecek.