Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen Adana Tabip Odası Yöneticileri, Çukurova Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Serdar Özbarlas ve akademisyenler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Op. Dr. Rıza Mete, SES Adana Şube Başkanı Dr. Mürşit Enis Akyüz, hekimler ve ÇÜ Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Op. Dr. Hatice Canataroğlu ile öğrenciler Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

“HEKİMLER, OLAĞAN DIŞI DURUMLARDA RİSK ALTINDA OLAN KESİMDİR”

Atatürk Anıtı önüne çelenklerin konulmasının ardından açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Corona virüs salgını bir kez daha göstermiştir ki, olağan dışı kriz durumlarında sağlık hizmeti sunan hekimler ve sağlık çalışanları en çok risk altında olan kesimdir. Sağlık çalışanları ve hekimler dışında herkes evinden çıkmaya korkar ve insanlardan uzaklaşırken onlar kendi sağlıklarını riske atarak hastalarını tedavi etmeye çalışırlar.” dedi.

TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Başkan Prof. Dr. Hilal, “Şu kritik günlerde, hekimliği organize ve sistematik biçimde değersizleştirmeye çalışanlar ve bilim dışı uygulamalar karşısında, halkımız bilimsel tıp ve bilimsel düşüncenin yanında yer almıştır. En zor şartlarda dahi, hastalarına hizmeti kendi sağlığının önüne koymakta tereddüt etmeyen, özveriyle, gerektiğinde ailesinden çaldığı zamanla görevini  yapan, başta Hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.” diye konuştu.