Çukurova İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenen 1.Çukurova İç Hastalıkları Günleri, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amifisi’nde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Prof. Dr. Tuncel: “Pandemi Bize, Yüz yüze Toplantıların Bir Ayrıcalık Olduğunu Hatırlattı”

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Rektörü ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Meryem Tuncel sözlerine covid-19 salgınında yaşamını yitiren meslektaşlarını anarak başladı. “Son birkaç yıl Covid-19 salgını nedeniyle çok zorlu geçti. Şimdi bu salonda yeniden yüz yüze böyle bir toplantı yapabilmenin nasıl bir ayrıcalık olduğunu çok iyi anladık” diyen Prof. Dr. Tuncel, “Ülkemiz ve tüm dünyanın bir daha böyle bir salgın yaşamamasını diliyor, salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bilimsel Toplantılar Çok Önemli”

Bilimsel toplantıların mesleki anlamda öneminden söz eden Prof. Dr. Tuncel, “Bu toplantının uzmanlık sonrası bilgilerin güncel tutulmasına katkı sağlaması yanında hepimiz için yeni bilgiler ve fikirlerle birlikte bir motivasyon yaratacağına inanıyorum. Çukurova İç Hastalıları Günlerinin bilimsel programına destek veren tüm katılımcılara, etkinlikte görev alan, bilgilerini bizlerle paylaşan değerli meslektaşlarımıza, emeği geçen tüm arkadaşlarıma, teşekkür ediyor, başarılı ve verimli bir toplantı olması dileklerimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Hilmi Erdem Sümbül, yaptıkları konuşmalarda kongre içeriği ve Çukurova İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği çalışmaları hakkında bilgi aktardılar.

Dr. Tuncel Oturum Başkanlığı Yaptı

1.Çukurova İç Hastalıkları Günleri açılış konuşmalarının ardından bilimsel toplantılarla devam etti. Kongrenin ikinci gününde, başkanlığını Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yaptığı oturumda ‘Hipertansiyon Tanı ve Takip Kılavuzunda Neler Değişti?’ ‘Hipertansiyon Tedavisinde Son Gelişmeler’ konular ele alındı. Üç gün süren kongrede ayrıca poster ve sözlü bildirim sunumları da yer aldı.