Acıbademli hemşireler; “Doğuma Hazırlık Kursları”, “Diyabet Tarama Programı”, “Yenidoğan Ev Ziyareti Programı” ve “Eğitim Gelişim Hemşireliği” çalışmaları ile hastalarına daha yakın olmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Acıbadem Adana Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Muhammet Demir, Acıbadem Adana’nın Hemşirelik eğitimine verdikleri önemi anlattı. Demir, Acıbadem Adana Hastanesi’ndeki eğitim hakkında şu bilgileri verdi.

“Şubat 2009 yılında hizmet vermeye başlayan Acıbadem Adana Hastanesi bu tarihten itibaren Hemşirelik alanında vizyoner değişimi desteklemek için bir dizi çalışmalara başlamıştır. Çukurova’da Hemşireliği destekleme adına Acıbadem Adana Hastanesi elinden geleni yapmaktadır. Hastanemiz, deneyimli Hemşire kadrosunu sürekli olarak eğitimle destekleyerek hastaya daha verimli bakım sunmaya çalışmaktadır.
Doğuma Hazırlık Kursları
Acıbadem Adana Hastanesi’nde deneyimli hemşirelerimiz tarafından, “Doğuma Hazırlık Kursları” verilerek anne ve babaya doğumda karşılaşacakları tüm süreçlerle, bebek bakımı ve bebekle ilgili bilinmesi gereken her şey anlatılır. Program, ortalama 22 haftadan sonra başlar ve toplam 8 hafta devam eder. Hasta, genel durumuna göre 30 haftaya kadar bu programa katılabilir. Doğum dönemi ve sonrası uygulamanın yararlı olduğu egzersizler eğitmenlerimiz tarafından yaptırılır.
Diyabet Tarama Programı
Ayrıca, Acıbadem Adana Hastanesi’nde Diyabet Eğitim Hemşiremiz tarafından okullar ve hastane içinde “Diyabet Tarama Programı” yapılmış ve birçok hastanın diyabet tanısı öngörülerek tedavi için yönlendirilmiştir. Diyabet tanısı koyulmuş tüm hastalarımıza ücretsiz bire bir eğitim verilmekte ve istedikleri zaman hastanemizdeki Diyabet Eğitim Hemşiremiz ile irtibat kurabilmektedirler. Hastalara evde bakım danışmanlık hizmeti de sunulmaktadır. Acıbadem Adana Hastanesi’nin en büyük ayrıcalığı da, hastalık halinde hastaların yanında olmak kadar koruyucu sağlık hizmetleri alanında da hemşirelik bakımı sunmasıdır.”

Eğitim çalışmalarının süreceğine dikkat çeken Muhammet Demir “ sadece çalışan hemşirelerimizin değil, diğer meslektaşlarımız ile de bilgi paylaşımında bulunulmasını amaçlamaktayız. Bu seminerlerden birini 27 Şubat Cumartesi günü Acıbadem Adana Hastanesi Konferans salonunda ücretsiz olarak tüm meslektaşlarımıza sunacağız. Seminerin ana konusunu “hastaların değerlendirilmesi” oluşturmaktadır. Tüm meslektaşlarımız davetlidir” diye konuştu.