Adana Tabip Odası Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği sırasında halk sağlığı öncelikli uyarılar yapan mesleki dayanışma adına hak arayan Dr. Ali İhsan Ökten göreve geldiği Türk Tabipler Birliği 2. Başkanlığı görevinde de sık sık ulusal düzeyde yayın yapan özgür medya kurumlarında pandemideki durum, yapılan hata ve eksikliklerle yapılması gerekenler hakkında canlı yayınlara katılarak halkın bilinçlenmesine katkı veriyordu. 

ALİ İHSN ÖKTEN "MÜCADELEYE DEVAM"

Ökten ayrıca tüm sağlıkçılar gibi, salgınla mücadele ederken gerekçesiz görevden alınması "Skandal karar" olarak yorumlandı.  Sosyal medya hesabından kısa bir açıklma yapan Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Dr Ali İhsan Ökten "Mücadeleye devam" mesajı verdi. İşte Dr Ali İhsan Ökten',n mesajı;

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Beyin Cerrahi Kliniği eğitim sorumluluğu görevimden herhangi bir gerekçe gösterilmeden alındım. Oysaki biz o kliniği başta Doç. Dr. Yurdal Gezercan arkadaşımla ve diğer arkadaşlarımızda desteğiyle bölgemizin ve Türkiye’deki eğitim ve araştırma hastaneleri arasında en fazla hasta bakılan ve en fazla ameliyat yapılan klinik yapmıştık. Eğitim Sorumluluğunu  3-5 ay önce kliniğimize dışarıdan gelen bir meslektaşımızı verdiler. Bunca yıl verilen emeğin karşılığı bu olmamalıydı. Oysa ki Kliniğimiz içinden birine verilecek bu sorumluluk beni çok mutlu edecekti. Çünkü yılların emeği bunu gerektirirdi. Burada sorun kişisel değil sistemseldir. Çünkü siyaset gerçeğin ve herşeyin önüne geçmiştir. Her şeye rağmen daha bilimsel, daha demokratik, daha nitelikli hekimlik için mücadeleye devam.