Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, KBRN koordinatörleri  Dr. Özgür Kara, Kenan Altundaş ve Sivil Savunma Uzmanı Gülistan Gündüz tarafından Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinin sağlık çalışanlarına kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehlikelere karşı eğitim verildi.
KBRN terimi; Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer kelime grubunun kısaltması olarak kullanılır. Genel olarak bu terim kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı tehlikeli durumları ifade eder.

Adana, bölgede KBRN’de Koordinatör İl... 
Adana Kamu Hastaneler Birliği, sorumluluk bölgesinde bulunan Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinin, afetlerde acil durumlarda ve KBRN olaylarında riski azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi için, ilgili iller arasında koordinasyonu sağlamakla görevlidir.
Bu amaçla, Mersin, Hatay, Osmaniye Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin görevli sağlık personellerine, bilgi düzeyleri ve kapasitenin arttırılmasına yönelik bilgilendirilme ve farkındalık eğitimleri verildi. 

Adana KBRN Bölge Koordinatörü Dr. Özgür Kara konuyla ilgili olarak ''Bölgemiz, komşu ülkelerin siyasi karışıklıkları nedeniyle, KBRN saldırı riski yüksek jeopolitik konumdadır. Ayrıca endüstriyel tesislerin çokluğu ve deprem bölgesinde olması nedeniyle de KBRN  riski yüksek bir bölgedir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığımız ve Genel Sekreterimiz konuya çok önem vermekte eğitimlerimiz ve işbirliklerimiz süreklilik arzetmektedir''dedi.
Olası bir saldırı anında nasıl müdahale edileceği konusunda bilgiler aktarılan eğitimlerde, kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, vücuda bulaşan tehlikeli maddeyi arındırıp temizleme, ilk yardım ve tahliye uygulamaları anlatıldı. İllerdeki  KBRN arındırma üniteleri yerinde incelendi ve eksiklikler giderildi.