Diş Hekimi Dt. Erkut Akçalı, ‘Ağız Kokusu (Halitozis) hastaların en çok şikayet ettiği konuların başında geldiğini söyledi. Dt. Akçalı, Birçok kişi ağız kokusu yüzünden konuşmaktan ve iletişimden kaçtığını hatta evlilikler arasında boşanmalara yol açtığını belirtti. 

İnsanları utandıran kötü hissetmelerini sağlayan bu hastalıkla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Akçalı, “Ağız kokusu olan bir kişi varsa vücuttaki bir hastalığın belirtisidir. Bu sorunda mutlaka çözülmesi gereklidir” dedi.

Çiftler arasındaki ağız ve diş kokusu tartışmalarının yuva yıktığını ifade eden Erkut Akçalı, “Bu çiftler, mahkemeye başvurulduğunda hakim huzurunda hemen boşanabiliyorlar. Bu nedenle ağız kokusunun ciddiye alınması gerekir” diye uyarıda bulundu.



TEDAVİ ŞART

Ağız kokusu sebeplerini gıda, sigara, alkol, diş eti hastalıkları protez, dolgu, ağız kuruluğu ve iç hastalıklar yüzünden meydana gelebileceğini dikkat çeken Akçalı,

“Çevresine rahatsızlık verecek boyut da ki ağız kokusu şikayeti ile gelen hastalar öncelikle tam bir ağız muayenesinden geçirmeli. Sorun bulunduktan sonra tedaviye hemen başlanmalı” diye konuştu.

Erkut Akçalı Ağız kokusun gidermenin yollarını ise şöyle sıraladı:

“Sigara içmeyin, Sakız çiğneyin , Tarçın kullanın, Lokmaları iyi çiğneyin, Yoğurt yiyin, Bol su için, Dişlerinizi koruyun, Diş ipi kullanın, aç kalmayın ve Yatmadan önce mutlaka gargara yapın.”