AK Parti’nin ocak ayında yaptırdığı araştırmada yer alan sonuca göre toplumun yarısı, devletin salgın yönetimine güvenmiyor  Araştırmaya göre, geçtiğimiz mart ayında Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının koronavirüs hakkında doğru ve güvenilir olduklarına ilişkin algı yüzde 73 iken, bu oran ocak ayında yüzde 40’a indi  Pandemi döneminin topluma etkileri ve sonuçları üzerine yapılan araştırmalar, ilginç sonuçlar ortaya koydu.

SALGIN ENDİŞESİ

Salgının başında “Bir yıl içerisinde kurtuluruz” diyenlerin oranı yüzde 64 iken, bu oran ocak ayında yüzde 24’e düştü. Toplumda her iki kişiden birinin çevresinde koronavirüse yakalanan oldu.

Toplumun yarısı, devletin salgın yönetimine güvenmiyor

Hürriyet’te yer alan Nuray Babacan imzalı habere göre, AK Parti’nin ocak ayında yaptırdığı araştırmada yer alan bazı sonuçlar şöyle:

ARAŞTIRMADAN ÇARPICI SONUÇLAR

Geçen mayıs ayında, “Bir yıl içerisinde normal yaşama döneriz” diyenlerin oranı yüzde 64 iken, ocak ayında buna inananların oranı yüzde 24’e düştü.
Toplumun yarısı, devletin salgın yönetimine güvenmiyor. Geçtiğimiz mart ayında Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının koronavirüs hakkında doğru ve güvenilir olduklarına ilişkin algı yüzde 73 iken, bu oran ocak ayında yüzde 40’a indi.
Kişilerin yüzde 48’i koronavirüs aşısı yaptırmayacağını belirtiyor. Devlete güvendiklerini söyleyenler arasında aşı yaptıracaklarını söyleyenlerin oranı iki kat fazla çıkıyor.
Her iki kişiden birinin çevresinde koronavirüsten hastalanan var. Aralık ayından itibaren bu oranda artış yaşandı. Ocak ayında diğer aylara göre en yüksek orana çıktı.
Verilere göre batı illerinde yaşayanların yüzde 42’si, doğu illerinde yaşayanların ise yüzde 64’ü ailesinde hastalanan olduğunu söylüyor. Doğuda kurallara daha az uyulmasının virüsün yayılma hızını arttırdığı yorumu yapılıyor.