Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile AOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü tarafından imzalanan protokol kapsamında, bir süredir fizibilite çalışmaları süren ‘Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği’nin temeli, düzenlenen sade bir törenle atıldı.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ANLAYIŞINDA FARK YARATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, törendeki konuşmasında, göreve geldikleri ilk günden itibaren birçok alanda bölge sanayisi ile iş birliği çalışmalarını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti. Tuncel, AOSB işbirliği ile hayata geçirdikleri sağlık tesisi projesiyle üniversite-sanayi işbirliği anlayışında fark yaratarak Türkiye için örnek bir rol model oluşturduklarını söyledi.

MİMARİ PROJE AOSB BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNCE HAZIRLANDI

Göreve geldiği ilk günden itibaren yaptığı başarılı atılımlarla Çukurova Üniversitesi adına fark yaratan Prof. Dr. Tuncel, Bölgedeki sanayicilere ve yaklaşık 40 bin çalışana hizmet verecek Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi;

“Mimari projesi AOSB Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği’nde acil servis hizmetinin yanı sıra birçok farklı branşta poliklinik hizmet birimleri yer alacak. Poliklinik, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (Balcalı Hastanesi) bağlı olarak sağlık hizmetleri faaliyetlerini yürütecek. Acil servis hizmetleri 7/24 çalışma esasına göre; poliklinik ve idari görev kapsamındaki hizmetler ise hafta içi mesai saatleri arasında verilecek. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde etkin, kaliteli, hızlı, 7/24 acil sağlık hizmeti Balcalı Hastanemiz ile web tabanlı sistemlerle entegre bir şekilde sunulacak. Yönetim olarak sanayide çalışanların yaşamlarını kolaylaştırmayı ve onlara hak ettikleri değeri vermeyi çok önemsiyoruz. Projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Adana Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Bekir Sütcü beyefendi ve tüm Yönetim Kurulu Üyeleri, Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Sayın Ersin Akpınar, Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Mehmet Cingöz ile Balcalı Hastanemiz Başhekimi Sayın Prof. Dr. Murat Gündüz olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor ve sağlık tesisimizin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemize, Adana’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 “SANAYİCİLERİMİZİN VE ÇALIŞANLARININ HER ŞEYİN ÖNÜNDE TUTUYORUZ”

Sanayicilerin ve çalışanlarının sağlığını AOSB yönetimi olarak her şeyin önünde tuttuklarını belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise, “Bölgemizin sınırları içinde Balcalı Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek polikliniklerin açılması için bir süredir sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonucu olarak imzaladığımız protokol kapsamında, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği’nin temelini atıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinde verilen hizmetlere rol model olan ve ilkleri başlatan Başkan Sütcü,  sağlık tesisi projesinin başka OSB’lere de model olacağını belirterek, “ OSB’miz içindeki poliklinik hizmeti ile bölgemizdeki yaklaşık 40 bin çalışanımıza ve sanayicilerimize tam donanımlı sağlık hizmetleri sunacağız. Türkiye’mizin göz bebeklerinden birisi olan AOSB’mizde bundan sonra da örnek oluşturacak çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin değerli rektörüne ve çalışma arkadaşlarına bu süreçteki duyarlıkları ve sanayicilerimize verdikleri değer için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Katılımcılarına sadece sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanları sunmakla kalmayıp, yenilikçi hizmetlerine her geçen gün yenilerini dahil etTiklerini belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulunun tamamının sanayicilerden oluştuğunu, bu nedenle ihtiyaç ve beklentileri birebir yaşadıklarını, bu doğrultuda hizmetlerine yön verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği‘nin temeli atıldı.

Temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’nün yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Derya Gümürdülü, ÇÜ Genel Sekreter V. Dr. Mehmet Cingöz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, Dr. Ögr. Üyesi Murat Türkeün  Ilgınel, Hastane Başmüdürü Dr. Adnan Karadayı, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, Bölge Müdürü Ersin Akpınar ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, Selahattin Onatça ve M. Nedim Büyüknacar ve Denetim Kurulu Üyesi Hilal Atilla Aksöz katıldı.