Hemşireler Haftası etkinlikleri Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen törende, meslekte 30 yılını dolduran hemşireler ve teknisyenlere plaket verildi. Tüm hemşireler ve teknisyenler nezdinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış’a çiçek veren Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, açılış konuşmasında hemşireliğin sağlıktaki önemine dikkat çekti.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Prof. Dr. Çetinkünar konuşmasında şunları söyledi: “Meslek hayatım süresince bir cerrah olarak takım çalışmasının önemini girdiğim her ameliyatta yeniden hatırlarım. Yaptığım operasyonda, operasyon sonrası verilen bakımın kalitesinin de insan hayatının devamı için kıymetini bir bütün olarak görürüm. Sağlıkla taburcu ettiğimiz her hastada, sonlara doğru geldiğimiz Covid-19 sürecinde birlikte daha güçlü olduğumuzu hep gördük ve göreceğiz. Rumi der ki: kötü havalarda insan dosta aç olur, bir araya gelse dost dosta ilaç olur. Bahçedeki tek bir gül bir şeye benzemez, öbek öbek olduğunda bahara taç olur. En yakın çalışma arkadaşlarım, Sevgili hemşire ebe ve sağlık memuru dostlarım, birlikte güçlü ve güzeliz.”

‘OLMAZ’I ‘OLUR’ HALE GETİREN HEMŞİRELER

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış da şöyle konuştu: “Hemşirelerin bilgisi, tecrübesi, olmaz olan şeyleri olur hale getiren, umudu canlı tutan, iyimser, şefkatli, sevgi dolu yaklaşımı olduğu sürece sağlık güvendedir. Aksi halde son teknoloji ile donatılmış hastaneler, işlerinde uzman en iyi hekimler dahi olsa, hemşirelerin bakımı, merhameti olmadan sağlığın güvende olmasından bahsedilemez.” Törende daha sonra 30 yılını dolduran hemşirelere plaketleri, çiçekleri ve hediyeleri verilip, birlikte kutlama pastası kesildi. Törene Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış, başhekim yardımcıları, yöneticiler, doktorlar, hemşireler, ebeler, teknisyenler ve idari personel katıldı.