Podomania Ayak Sağlığı Merkezi Podiatristi Nazlı Ekici, özellikle kadınlarda görünen tırnak batması şikayetlerinin temelinde; şık ve güzel bir görünüm elde etmek için yanlış ayakkabının tercih edilmesinin yattığını söyledi.

Sağlıklı bir yaşamın ayaklarda başladığını kaydeden Ekici, ancak ne yazık ki, insanoğlunun yaşadığı süre içinde kendisini uzun yıllar ayakta tutan ayaklarına gerekli ilgi ve özeni göstermediği yorumunda bulundu.

Ekici, “Ayaklarımıza gözümüz gibi bakmamız ve sahip olduklarımızın değerini varken bilmek gerek. Çünkü iş işten geçtikten sonra bizlerin de yapacağı fazla bir şey yok” dedi.

Adana ile birlikte aynı zamanda da Mersin ve İskenderun’da da Podomania Ayak Sağlığı Merkezi olarak ayak sağlığı hizmeti sunduklarını hatırlatan Ekici, özelikle Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinden gelen hastaların oranının oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Mersin, Antalya, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Niğde ve Konya gibi illerden de hasta kabul ettiklerini anlatan Ekici, hasta profillerinin de yeni doğmuş bir bebekten, 90 yaşındaki bir insana kadar değişiklik gösterdiğini  dile getirdi.

Bölgede en çok görülen hastalıkların; topuk dikeni, tırnak batması, siğil, nasır ve tırnak mantarı olduğu bilgisini de veren Nazlı Ekici, özellikle kadınlarda görünen tırnak batması şikayetlerinin birçoğunun yanlış ayakkabı tercihinden kaynaklandığını vurguladı.

Ekici, “Güzel görünmek uğruna anatomilerine uygun olmayan, dar ayakkabıları giymeleri yüzünden tırnaklarının yapısı bozulabilir. Çok dar ve yüksek topuklu ayakkabılar ile uzun süre ayakta duruyorlar. Bu nedenle de sorunlarının çözüme kavuşması zorlaşıyor. Hatta içinden çıkılması imkansız duruma geliyor” dedi.

Erkeklerin, kadınlara göre ayak sağlığı konusunda daha hassas ve titiz davrandığını kaydeden Ekici, “Örneğin, rahat ayakkabı giymeleri gerektiğini söylediğimizde hiç tereddüt etmeden gerekeni yaparlarken, kadınlarımız kısa süre uyum gösterdikten sonra yeniden eski düzen alışkanlıklarına dönüyor” ifadesini kullandı.  Ekici, ergenlik çağına giren 12-20 yaş grubundaki gençlerin ayaklarının yoğun terlemesi ve  hergün aynı ayakkabıyı giymelerine

bağlı olarak, tırnak batması ve siğil gibi sorunlarla karşılaştığını kaydetti.

Tırnak batmasının, ayak parmak tırnağının yumuşak dokunun içine doğru batması olduğunu, bu durumun genellikle ayak parmağında oluştuğunu ifade eden Nazlı Ekici, bunun tedavisindeki en etkili yolun tel sistemi olduğunu bildirdi.

Tırnak batmasının acı verici, yürümeyi zorlaştıran hatta ileri durumlarda engelleyen, görüntü olarak hoş olmayan ve genellikle kronik olarak seyreden bir tırnak hastalığı olduğunu vurgulayan Ekici, şöyle devam etti:

'' Çoğu zaman, tırnak ve ayak derisi arasındaki derinin kızarmasına ve iltihaplanmasına yol açar ve kişinin sosyal yaşamını kâbusa çevirir. Merkezimizde, tırnak batması hastalığında en son sistem olan tel sistemi kullanmaktadır. Bu sistemle tırnak batması ameliyata gerek duyulmadan, ağrısız, hızlı ve kalıcı bir şekilde düzeltilmektedir.''