Birincisi gerçekleştirilen eğitim programına il ve çevre illerden yaklaşık 300 hemşire katılım gösterdi. Gün boyu süren eğitimlerde yaranın değerlendirilmesi, basınç yaraları, ayak bakımı başlıklı ana konuların yanı sıra olgu sunumlarıyla da eğitim programı desteklendi ve programlar oldukça verimli geçti.

İlk olarak kürsüye gelen uzman yara bakım hemşiresi Yasemin Akıl, yaranın bir süreç olduğunu, bu süreçte yara bakım hemşireleri ile klinik hemşirelerinin işbirliği içerisinde olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Akıl daha sonra yara bakımıyla alakalı çeşitli bilgiler verdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yasemin Özgök Topuksal ise hemşirelerin kronik yaralarda iyileşme süresini azaltma, hastane kalış süresini kısaltma, tekrarlı yatışları önleme ve yaşam kalitesini artırma gibi pek çok olumlu sonuçları ortaya koyduklarını belirtirken, hemşirelerin bilgi ve uygulamalarını yeterli düzeye çıkarmak, beceri ve tutumlarını geliştirmek için eğitimlerin gerekliliğine inandığını ifade etti.

Topuksal, hedeflerinin hemşirelerin yara bakımı ve yönetimi ile ilgili rollerini fark etmeleri, yara oluşumunu etkileyen riskleri ve diğer faktörleri analiz edip gerekli önlemleri almalarının önemine değinerek, yara iyileşme süreçlerinin bilinmesi, yara tiplerini ve basınç yaralarını doğru bir şekilde sınıflandırılması, yaraya uygun bakımın verilmesi ve bakım ürünlerinin uygun bir şekilde seçilip doğru şekilde kullanılmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Yapılan çeşitli sunumlar ve konuşmaların ardından, eğitimin koordinatörlüğünü yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk kürsüye gelerek programa katılan hemşirelere teşekkür etti ve eğitime katkıda bulunan konuşmacılara birer teşekkür belgesi verdi.