Gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından ise hastanede Yurtdışından gelecek yabancı hastalara yönelik uluslararası hasta ofisi oluşturuldu. Ofisin törenle açılışlı yapılırken yine Sağlık Turizmi Yetki Belgesi de İl Sağlık Müdür Yardımcısı Süleyman Dilek tarafından Başhekim Prof. Dr. Tamer Cevat İnal’a taktim edildi. Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Şebnem Bıçakçı, Prof. Dr. Ahmet Sebe, Prof. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk, Doç. Dr. Tolga Akçam, Hastane Baş Müdürü Ali Önal, Müdür Yardımcıları, Hastane kalite birimi yetkilileri ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve diğer davetlerinin hazır bulunduğu açılış öncesi bir konuşma yapan Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Sağlık Turizmi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Tolga Akçam, Adana da sağlık turizmi gelişimi için en önemli unsurun yurtdışından Adana ya da ve Çukurova Bölgesine direk uçuşların artması olduğunu vurguladı.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal ise öncelikli olarak Sağlık Bakanlığı denetimlerinden başarılı bir puan alarak başarıyla çıkan çalışma arkadaşlarını bir kez daha kutladı. İnal özellikle alınan başarılı puan sonucu Sağlık Turizmi yetki belgesini almaya ve ofisi açmaya hak kazandıklarının altını çizerek bu konuda başta emeği geçen Prof. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk ile Doç. Dr. Tolga Akçam’a teşekkür etti. Balcalı Hastanesi olarak çıtayı her geçen gün kalite anlamında bir üst noktaya taşımanın da gurunu yaşadıklarını ifade eden İnal, Sağlık Turizmi’nin Adana için çok önemli olduğunu, akademik kadro olarak ise bu konuda artılarının bulunduğunun altını çizdi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Süleyman Dilek ise kendisinin de Çukurova Üniversitesi’n den mezun olduğunu dolayısıyla her zaman desteklerinin devam edeceğini belirterek, Sağlık Müdürlüğü olarak ise Balcalı Hastanesiyle son derece bütünleşmiş ve başarılı bir işbirliği yaptıklarına işaret etti.  Yapılan konuşmaların ardından önce uluslararası hasta ofisinin açılışı yapıldı ardından yetki belgesi verildi.