Bu yıl birincisi düzenlenen ve tam adı shea kontrol önlemleri uygulamalı eğitimi olan organizasyon Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonunda yapıldı.

İki Bölüm halinde gerçekleştirilen seminerin ilk bölümü iki oturumdan oluşan ve teorik bilgilerin yer aldığı sunumlarla geçti. İkinci bölümde ise maketler üzerinde çeşitli malzemelerin nasıl kullanılması gerektiğine yönelik pratik anlatımlar yapıldı.

Adana ve çevre illerdeki hastanelerden gelen katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, teorik ve maket kullanılarak yapılan uygulamalı kısımlarda aynı zamanda aktif katılımda sağlandı.

Özellikle Ventilatör ilişkili Pnömoni ve Kateter İlişkili Kan Dolaşımı enfeksiyonu Kontrol Önlemlerinin ele alındığı eğitim programından katılımcılarda büyük fayda sağladı

Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Candemir Ulu ile Doç. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz tarafından organizasyonu yapılan 1. SHEA Kontrol Önlemleri Uygulamalı Eğitimi hakkında konuşan Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Candemir Ulu katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür eğitimlerin enfeksiyon riskini azalttığına vurgu yaptı. Ulu katılımcıların gerek teorik gerekse pratikte aldıkları bilgilerle hastaların enfeksiyondan korunmasında büyük katkı sağlanayacağına inandığının altını çizdi.