PROF. DR. KUMCU, “ETİK DEĞERLERİ İLKE EDİNMİŞ ECZACILAR YETİŞTİRMEK ÖNCELİĞİMİZDİR”

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve eczacılar, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. H. Ali Döndaş ve Dr. Öğr. Üyesi Umay Merve Güven, Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri ile öğrencilerin yanı sıra Güney Ecza Kooperatifi YK Üyesi Yasemin Emre’nin katılım gösterdiği söyleşinin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, “Mesleğimizin zor bir dönemden geçtiğinin farkındayız. Eczacılık Fakültesi olarak eğitimimizi şekillendirerek mesleğimizdeki  bu zorlukların üstesinden gelebilmeyi hedeflemekteyiz. Bu anlamda çağdaş, bilimsel yönü kuvvetli ve etik değerleri ilke edinmiş Eczacılar yetiştirmek önceliğimizdir.” dedi.

ECZ. YALBUZDAĞ, “14 MAYIS’IN RUHUNU ANLAMAK VE YAŞAMAK ÇOK ÖNEMLİ”

14 Mayıs’ın sıradan bir gün olarak görülebileceğini ama günün ruhunu anlamak ve yaşamanın çok önemli olduğunu söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, konuşmasında “14 Mayıs Eczacılık Günü, mesleğin sorunlarının tartışıldığı, meslektaşların bir araya geldiği hem sosyal hem sportif hem de eğitim ve panellerle gerçekleşen bir bayram havasında, bir ya da iki hafta süren etkinliklerle kutlanmaktadır. 14 Mayıs sıradan bir gün olarak görünebilir ama günün ruhunu anlamak ve yaşamak çok önemlidir. İnsanlık tarihi kadar eski bir mesleği icra eden biz eczacılar, ilacın uzmanı olarak, halkın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır hizmet vermekteyiz.”

BEYAZ ÖNLÜKLERİMİZ TEMİZLİĞİN VE SAFLIĞIN SEMBOLÜDÜR

Başkan Yalbuzdağ, “14 Mayıs’ın ruhu, eczacılık fakültesinin laboratuvarıdır, eczanın kokusudur, eczanelerdeki ilacın kokusudur, temizliğin ve saflığın sembolü olan beyaz önlüklerimizdir, kamuda, hastanelerde, eczanelerde, sanayide, akademide hizmet veren meslektaşlarımızın emeğidir. Geleneklerimizi meslek kültürümüzü ve etik değerlerimizi korumaya çalışıyoruz. Zorlu bir gelecek bizleri bekliyor. Mesleğimize yönelik tehditler her zaman oldu. Ancak bizler birlik halinde olduğumuzda bizleri hiçbir güç yıkamaz. Gelecekte de ‘eczacıyım’ diyebilmek için hep birlikte çalışmalıyız. Eczacılık insanlık tarihi ile başladı, gelecekte de devam edecektir. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkarak, geleceğe hep birlikte güvenle gidelim. Tüm meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Afife Mat tarafından gerçekleştirilen söyleşide Eczacılığın tarihi hakkında bilgi verildi.  Merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından Üniversite Futbol Liginde Eczacılık Fakültesini temsil eden futbol takımı öğrencilerine, Satranç Turnuvasında 1., 2. ve 3. olan öğrenciler ile Ankara’da Hasta Bilgi Yarışmasında Eczacılık Fakültesini temsil eden ve 4. olan öğrenciye teşekkür belgeleri ve plaket verildi.