Daha iyi düşünmek, obeziteyi engellemek ve düşük kan basıncına sahip olmak ister misiniz? Siyah (bitter) çikolata yemek belki bunları sağlayabilir. Gün geçtikçe bitter çikolatanın yararları artıyor. Bilim insanlarından oluşan bir ekip, çikolatada bulunan maddelerin obeziteyi ve tip2 diyabeti engellemeye yardımcı olabileceğini gösterdi. Laboratuvarda fareler üzerinde yapılan deneylerde kakaonun içinde bulunan bir antioksidan maddenin aşırı kilo almayı engelleyerek, kandaki şeker seviyesini düşürdüğünü gösterdi.

Araştırma raporu ACS’ Journal of Agricultural & Food Chemistry’ de yayınlandı . Andrew P. Neilson ve meslektaşları çikolatanın içinde bulunan kakaonun flavanollerce zengin olduğunu gösterdi. Bu gerçekten çikolata bağımlıları için iyi bir şey, çünkü bitter çikolata üzüm ve çay gibi kiloyla ve 2. Tip diyabetle mücadele etmeye yardım ediyor. Bununla beraber bütün flavanol türleri eşit fayda sağlamıyor. Kakaoda pek çok flavanol tipini Neilson’ın ekibi inceleyerek sağlık açısından yararlarını gösterdi. Bilim adamları fareleri farklı yüksek ve düşük yağlı diyetlerle besledi ve farklı türden flavanollerle bu diyetleri destekledi. Sonuçta bu flavanollerden oligomerik prosiyanidinler adı verilen bir grubun yüksek yağlı diyet yapan farelerde ağırlığı azaltarak büyük bir fark yarattığı gösterildi.

Ayrıca glukoz toleransı sayesinde tip-2 diyabetin de engellenebileceğini gösterdi. “Özellikle kakaoda bulunan düşük dozlarda flavanollerdeki Oligomerik prosiyanidinler olarak en fazla antiobezite ve andiyabetik biyo aktivitelerinden birini elinde tutuyor. “ diyor araştırmacılar.  Bitter çikolatanın faydaları gün geçtikçe artıyor. Çikolata severler bu haberi sevecektir.

Kaynak : http://www.sciencedaily.com/releases/2014/04/140402110000.htm Araştırma Referansı : Melanie R. Dorenkott, Laura E. Griffin, Katheryn M. Goodrich, Katherine A. Thompson-Witrick, Gabrielle Fundaro, Liyun Ye, Joseph R. Stevens, Mostafa Ali, Sean F. O’Keefe, Matthew W. Hulver, Andrew P. Neilson. Oligomeric Cocoa Procyanidins Possess Enhanced Bioactivity Compared to Monomeric and Polymeric Cocoa Procyanidins for Preventing the Development of Obesity, Insulin Resistance, and Impaired Glucose Tolerance during High-Fat Feeding. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2014; 62 (10): 2216 DOI:10.1021/jf500333y

https://www.gercekbilim.com/bitter-cikolata-obezite-ve-diKaynak link: yabeti-engelleyebilir/ .