TBMM Başkanlığına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, Kozan’daki Devlet Hastanesi eski binasının hayırsever vatandaş Zeki Pehlivan tarafından, 1998 yılında deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yaptırıldığına dikkat çekti.

YIKIM KARARI NEDEN ALINDI?

Kozan’a yeni hastanenin yapılmasıyla birlikte 7 katlı binanın Sağlık Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilkokul yapılması için verildiğini kaydeden Bulut, “Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yönde yapılan protokolden vazgeçerek binayı yeniden Sağlık Bakanlığı'na devretmiştir.  Günümüz parası ile en az 15 milyon TL’ye mal olduğu belirtilen, Tufanbeyli'den İmamoğlu'na kadar bütün vatandaşlara hizmet veren Kozan Devlet Hastanesi’nin eski binası için yıkım kararı alınmıştır. Hayırsever Zeki Pehlivan binanın yıkılmaması için verdiği çabalar yeterli olmamıştır” dedi.  

NEDEN TADİLAT YAPILMADI

Kozanlılar’ın da binanın yıkılmayarak, bir kuruma devredilmesini tadilat yapıldıktan sonra değerlendirilmesi gerektiği kanısında olduğunu belirten Bulut, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:  

-Kozan Devlet Hastanesi’nin eski binasının yıkılmak istenmesinin gerekçesi nedir?
-Eski hastane binasının yıkımına kim ya da kimler tarafından, neye göre karar verilmiştir?

BİR RAPOR VAR MI?

-Binanın sağlam olmadığına dair herhangi bir rapor var mıdır?
-Bina, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul yapılması için neden uygun görülmemiştir?
-Eski hastane binasının arsası hangi amaçla kullanılacaktır?
-Binanın yıkım işi hangi şirkete verilmiştir?