Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, her iki çocuğu  kas hastası olan aileye ilaç yardımında bulundu.  İlaç masraflarını karşılayamadıklarını belirten işsiz baba Ahmet Kılıç, "Öncelikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'ye ve Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı'ya teşekkür ediyorum. Çocuklarımın tedavisinde kullanılan ilaçlar normalde yurtdışından geliyor ve ilaç parasını devlet karşılamıyor. Konu daha önce basına yansımıştı. Başkan Hüseyin Sözlü' nün talimatıyla bana ulaştılar. Büyükşehir Belediyesi bize el uzattı. Allah razı olsun" dedi.

BİZE SAHİP ÇIKTILAR

Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı'nın kendilerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiğini vurgulayan Kılıç, "Büyükşehir Belediyesi bize ayrıca bir ambulans tahsis etti, çocuklarımın tedavilerinin devamı için Ankara'ya götürecekler. Bize gerçekten sahip çıktılar” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, sağlıkta da Adanalıların yanında olduklarını belirten Op. Dr. Fatih Karayandı, şunları söyledi: “İki çocuğu hasta olan ve ilaç desteğine ihtiyaç duyan ailenin durumu basına yansımasına rağmen kimsenin gerekeni yapmaması üzerine biz hareket geçtik. Hüseyin Sözlü Başkanımızın sosyal belediyecilik anlayışından ve bu doğrultuda verdiği talimatlardan yola çıkarak, ailenin ilaç ihtiyacını karşıladık. Ankara’da süren tedavilerine destek olmak için de ambulans tahsis ettik. İnşallah çocuklar sağlıklarına kavuşur.”