ÇINAR BEBEK DESTEK BEKLİYOR

2 yaşındaki Çınar Çift kulak Mikrotia Atrezisi olarak doğdu. Sağ kulağı tip 1 sol kulağı tip 3 Mikrotia (Anne karnında bebeğin kulaklarının oluşamaması durumu) olan Çınar kulak kanalları açık olmadığı için Softband adında bir cihazla sesleri duyabiliyor.

ANNE – BABA MÜCADELE VERİYOR AMA…

Çınar’ın gelecekte duyma sorunu olmaması için Amerika’da bir klinikte ameliyat olması gerekiyor. Anne ve baba Sevgi ve Cumali Zorlu var güçleriyle ameliyat için para biriktiriyor. Ancak destek olmadan bunu başarmaları çok zor görünüyor.

ÇINAR İÇİN İLK SES HAKKI BULUT’TAN

Bu çerçevede sosyal medyada seslerini duyuran aileye Adanalı Sanatçı Hakkı Bulut anlamlı bir destek verdi. Hakkı bulut ailenin yanında olduğunu belirterek Çınarın sağlığına kavuşması için yardım yapılması çağrısında bulundu.

KALICI ÇÖZÜM İÇİN AMELİYAT ŞART

Anne Sevgi Zorlu destek talebini iletirken Çınar’ın sağlığıyla ilgili bilgi verdi:

“Çınar’ın hastalığının tedavisi için Türkiye'de herkesçe bilinen çok iyi doktorlar var. Ameliyat esnasında "kaburga " kullanılıyor ve başarılı bir operasyon ile kulak kısmına yerleştirilip belli bir zaman sonrasında da görünüm olarak ayrılma işlemi yapılıyor. Çok güzel sonuçlar çıkıyor görüyoruz. Durum şu ki bir kaç farklı ameliyat gerektiren bu estetik 5_6 yaş ve sonrasında ve bazen de daha sonrasında yapılıyor. Yalnız şu çok ÖNEMLİ BİR DETAY Kİ... Bu ameliyat esnasında kulak kanalı açılmıyor, tavsiye edilmiyor ya da kapanıyor. Amerika'daki Klinik'e işte tam bu sebeple tüm dünyadan gidiliyor. Hem delik hem kulak aynı anda ağrısız ve güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu ameliyat California CEI Medical'de 2.5 yaştan itibaren yapılabiliyor. Ayni ameliyat içerisinde 6_7 saatte hasta hem kulağına hem de kulak deliğine ( CAM ameliyat olarak geçiyor) sahip oluyor. Operasyon sonrası minimum ağrı yaşıyor hasta.Okul çağından önce kendi hakkındaki gerçeğin farkına tam anlamıyla varmadan, normal görünen ve duyan kulaklarıyla normal bir çocuk gibi hayatına sıfırdan başlıyor. Ameliyatta konunun uzmanları tarafından medpor malzemesi kullanılıyor. Bu ameliyat pahalı ve yurt dışında olduğu için devlet karşılamıyor. Desteğinizle Çınar’ın hayata “Ses” vermesini istiyoruz.”

DESTEK ÇAĞRISI

Hakkı Bulut’un desteği nedeniyle teşekkür eden Baba Cumali Zorlu da “Destek sağlamak isteyenleri @mikrotia_atresia_cinar adlı instegram hesabından iletişe geçmelerini rica ediyoruz” dedi.