Kursu açılış töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım hemşireliği alanlarında eğitim veren en önemli merkezlerden biri olduklarına dikkati çekerek, Türkiye'nin birçok yerinden katılım gösteren kursiyerlere başarılar diledi. Gündüz, kurs sonunda alacakları sertifikaların ne kadar faydalı olacağını da kursiyerlerin ileride bizzat göreceğine dikkati çekti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ise, hemşirelerin çocuk yoğun bakım ünitelerinin vazgeçilmez bir ekip üyesi olduğunu, hastaların yakın takibi, oluşan komplikasyonların erken dönemde tespiti, multidisipliner ekip içinde işbirliği ve iletişimin sürdürülmesi konularında önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğine dikkati çekti.

Bir sertifika programına daha Balcalı Hastanesi’n de yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yıldızdaş, Sağlık Bakanlığı tarafından Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi olarak tescillenmiş olan Balcalı Hastanesi’nde, kurs süresince teorik eğitimlerin yanı sıra yoğun bakım ünitesin de rehber hemşireler eşliğinde uygulamalı eğitimlerin yapılacağını vurguladı. Yıldızdaş son olarak, sertifika programının düzenlenmesinde katkılarından dolayı Başhekimliğe, Başhemşirelik birimine, eğitimlerden sorumlu hemşirelere ve çocuk yoğun bakım ünitesinin hemşirelerine teşekkür etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 7 kursiyerin katıldığı kursun 5 hafta sürmesi bekleniyor. Kursun sonunda ise kursiyerleri sertifikaları yine düzenlenen törenle verilecek.