Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Gündoğdu Koleji ile tüm sağlık hizmetleri konusunda işbirliği yapan Acıbadem Adana Hastanesi, öğrencilere ücretsiz sağlık taraması yaptı.
Sağlık taramasının ilk gününde 5. Sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 24 öğrenci 13:00-15:00 saatleri arasında hastaneye geldi. Acıbadem Adana Hastanesi Sağlıklı Yaşam Kulübü Sorumlu Hekimi ve Aile Terapisti Dr. Obengül Ejder, öğrencileri hastane girişinde karşılayarak sağlıklı yaşamın genel kuralları hakkında bilgi verdi. Ardından da 4 gruba ayrılan öğrencilere sırasıyla; KBB’de Uzm. Dr. Feyha Kahya Aydoğan, Genel Muayene’de Dr. Obengül Ejder, Göz’de Uzm. Dr. Ayşe Mutlu ve Diş’te Dt. Gürşat Arıcan tarafından sağlık taraması yapıldı.
1 Mart itibari ile ilk grup öğrencilerin sağlık taramalarının yapıldığını dile getiren Sağlıklı Yaşam Kulübü Sorumlu Hekimi ve Aile Terapisti Dr. Obengül Ejder, “Gündoğdu Koleji öğrencilerine uyguladığımız ücretsiz sağlık taraması 13 Nisan tarihine kadar devam edecek. Acıbadem Adana Hastanesi olarak Gündoğdu Koleji ile bir ilke imza attık. Yapılan protokol gereği yapılan sağlık taramalarının dışında, Gündoğdu Koleji’nin sağlığını hastanemizin konusunda uzman kadrosu ile birlikte yönetiyoruz” dedi.
Sağlığın yalnızca fiziksel değil aynı zamanda “ruhsal açıdan da tam bir iyilik halinde olmak” anlamına geldiğini belirten Dr. Obengül Ejder, bu kapsamda zaman içerisinde öğrencilere, velilere ve öğretmenlere çeşitli konu başlıklarında seminerler vererek, mutlu ve başarılı bir eğitim yılı geçirmelerine destek olacaklarını söyledi.