ÇUMED ADANA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TÜMDEF ve SEİS  Başkanları’nın da katıldığı İftar Programında konuşan ÇUMED Başkanı Oğuz Akkaya,  kamu ve özel sektör işbirliğinin önemine vurgu yaparak, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.   TÜMDEF Başkanı Kemal Yaz ve SEİS Başkanı Metin Demir’in de birer konuşma yaparak; Tıbbi Cihaz ve Medikal Sektöründe Türkiye’nin belirleyici ülke olabilmesi için,  yerli üretimin daha çok desteklenerek,  dışa bağımlılıktan kurtulmasının şart olduğunu söylemeleri, olumlu yönde  ortak nokta olarak dikkat çekti.

 Demografik yapı, sağlık hizmetlerine olan talebi artırıyor

SEİS Başkan Yardımcısı Uğur Mumay’ın  ‘’Sağlığın Dinamosu; Türkiye Tıbbi Teknoloji ve Cihaz Sektörü’’ konulu slayt gösterimi ise   ilgi ile  izlendi.  Mumay sunumunda; Tıbbi Cihaz Sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinden de bahsederek, ‘’OECD ülkelerine kıyasla Türkiye’nin sağlık bütçesi sınırlıdır.  Türkiye’nin demografik yapısı gereği, sağlık hizmetlerine olan talebin daha da artacağını göstermektedir’’ açıklamasında bulundu.

TÜMDEF Başkanı Kemal Yaz, Genel Sekreter Hakan Er,  SEİS Başkanı  Metin Demir ve  Başkan Yardımcısı Uğur Mumay’a  sektöre katkılarından dolayı  birer plaket takdim edildi.

ÇUMED’in eski Başkanlarından Mehmet Ali Çetin ve Nayim Yeldan’ın da katıldığı iftar programının her yıl yapılarak geleneksel hale getirileceğini, sektörde birlik ve beraberliği artıracağını belirten  ÇUMED Başkanı Oğuz Akkaya, katkılarından dolayı Yönetim Kurulu üyelerinden;  Caner Gözütok,  Ali Yılmaz, Gülay Ünlüer, Ebru Gündoğan, Yusuf Uçar ve Hasan Başdoğan’ı kutladı.